Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα DAF XD θα έχουν νέους κινητήρες και νέες επιλογές αμαξώματος

Τα DAF XD θα έχουν νέους κινητήρες και νέες επιλογές αμαξώματος

4.149 Επισκέψεις στο άρθρο

- Ο νέος κινητήρας 6,7 λίτρων είναι 600 kgr ελαφρύτερος (από τον κινητήρα των 10,8 lt)
- Μπορεί να μεταφέρει έως και 19 τόνους φορτίο (με λιγότερο κατανάλωση)
- Το αμάξωμα διαμορφώνεται όπως θες (ακόμα και με μακρύτερο σασί)
- Ο οδηγός τους θα ναι πιο άνετος αφού διαθέτουν πιο ευρύχωρες καμπίνες

Ο νέος κινητήρας 6,7 λίτρων είναι 600 kgr ελαφρύτερος (από τον κινητήρα των 10,8 lt)

Η DAF ενίσχυσε την γκάμα φορτηγών της με έναν νέο κινητήρα. Με την κωδική ονομασία PACCAR PX-7, ο νέος κινητήρας είναι 6,7 λίτρων και στοχεύει να αυξήσει την οικονομία σε σχέση με τον πιο μεγάλο PACCAR MX-11, των 10,8 λίτρων.
 
Ο ΡΧ-7 είναι 600 κιλά ελαφρύτερος σε σχέση με τον ΜΧ-11, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Παραμένει όμως αρκετά δυνατός, με εκδόσεις από 230 έως 310 άλογα.
 

Μπορεί να μεταφέρει έως και 19 τόνους φορτίο (με λιγότερο κατανάλωση)

Η DAF προορίζει τον μικρότερο (αλλά και πιο οικονομικό) ΡΧ-7 για φορτηγά με μικρότερα φορτία, έως και 19 τόνους. Ο πιο δυνατός ΜΧ-11 προορίζεται για φορτία πάνω από 19 τόνους, κι αυτό λόγω της μεγαλύτερης δύναμής του. Παράγει από 300 έως 450 άλογα, ανάλογα την έκδοση.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το αμάξωμα διαμορφώνεται όπως θες (ακόμα και με μακρύτερο σασί)

Πέρα όμως από τους νέους κινητήρες, η DAF εξοπλίζει την σειρά φορτηγών της με έξτρα επιλογές και στα μεταξόνιά της. Τα πιο μακριά μεταξόνια (έως 6,9 μέτρα), είναι ιδανικά για την διανομή αντικειμένων τα οποία είναι ογκώδη, αλλά σχετικά ελαφριά (κυρίως παραδόσεις σουπερμάρκετ).
 

O οδηγός τους θα ναι πιο άνετος αφού διαθέτουν πιο ευρύχωρες καμπίνες

Αλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα, η οποία είναι πιο άνετη, σε συνδυασμό και με μικροαλλαγές στην ανάρτηση και το σασί. Αυτές οι αλλαγές σύμφωνα με την DAF βελτιώνουν και την απόκριση του οχήματος. Το κάθισμα έχει μεγάλο εύρος ρυθμίσεων, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να βρει την ιδανική θέση οδήγησης. Η καμπίνα επίσης είναι πιο ευρύχωρη σε σχέση με τα παλαιότερα DAF XD.
 
Μπορεί να εξοπλιστεί και με κρεβάτι φάρδους 70 εκατοστών (για φορτηγά που θα καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις). Το στρώμα που παρέχει η DAF είναι πλούσιο και παχύ, για να προσφέρει υψηλά επίπεδα χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει πως (πάντα σύμφωνα με την DAF), τα ταξίδια με το DAF XD είναι απροβλημάτιστα και ξεκούραστα.