Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων ξεκινά η Ford σε συνεργασία με την εταιρεία StreetScooter της Deutsche Post DHL.

Περίπου 180 εργαζόμενοι της Ford δουλεύουν σε δύο βάρδιες με δυνατότητα να κατασκευάσουν έως και 16 μοντέλα WORK XL την ημέρα.

Τα ηλεκτρικά της Deutsche Post μέσω της Ford

2.546 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

Την μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων ξεκινά η Ford σε συνεργασία με την εταιρεία StreetScooter της Deutsche Post DHL .

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ford σε συνεργασία με την StreetScooter, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Deutsche Post DHL, θα ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, τα οποία θα πάρουν την ονομασία WORK XL και θα ενισχύσουν τη θέση της Deutsche Post DHL στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.
 
Περίπου 180 εργαζόμενοι της Ford δουλεύουν σε δύο βάρδιες με δυνατότητα να κατασκευάσουν έως και 16 μοντέλα WORK XL την ημέρα, παρέχοντας ετήσια παραγωγική δύναμη 3.500 μονάδων.
 
Τα συγκεκριμένα οχήματα θα έχουν ως βάση το πλαίσιο του Transit, και όπως είναι φυσικό θα εφοδιαστούν με το κατάλληλο πακέτο μπαταριών, ενώ το αμάξωμα θα είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της StreetScooter, έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση τους εργαζομένους που θα το χρησιμοποιήσουν για τη διανομή των αντικειμένων.
 
Το μέγεθος το μπαταριών φτάνει έως και τα 76 kWh, ενώ το WORK XL μπορεί να διανύει μια απόσταση έως 200 χιλιομέτρων, μεταφέροντας ισάριθμα πακέτα, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει έως και τα 1.275 κιλά. Τέλος όπως αναφέρει η φίρμα σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, κάθε μονάδα θα εξοικονομήσει 5 τόνους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, καθώς και 1.900 λίτρα καυσίμου.
 
Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού WORK XL στις εγκαταστάσεις τις στην Κολωνία της Γερμανίας, τα οποία αρχικά θα διατεθούν στην Deutsche Post DHL, ενώ δεν αποκλείεται η γερμανική εταιρεία μεταφορών στο μέλλον να τα διαθέσει προς πώληση και σε τρίτους.