Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Tesla Cybertruck: Ιδιοκτήτες λένε ότι σκουριάζει το... ανοξείδωτο ατσάλι

Tesla Cybertruck: Ιδιοκτήτες λένε ότι σκουριάζει το... ανοξείδωτο ατσάλι

  • Tesla Cybertruck: Ιδιοκτήτες λένε ότι σκουριάζει το... ανοξείδωτο ατσάλι
  • Tesla Cybertruck: Ιδιοκτήτες λένε ότι σκουριάζει το... ανοξείδωτο ατσάλι

Tesla Cybertruck: Ιδιοκτήτες λένε ότι σκουριάζει το... ανοξείδωτο ατσάλι

2.430 Επισκέψεις στο άρθρο

- Οι ιδιοκτήτες παρατηρούν πορτοκαλί λεκέδες στα... ανοξείδωτα πάνελ
- Πιθανή αιτία της διάβρωσης η βροχή, λένε οι ιδιοκτήτες
- Η Tesla μάλλον χρησιμοποίησε ένα λιγότερο ανθεκτικό τύπο χάλυβα
- Οι επιλογές της μάρκας για την προστασία των πάνελ κοστίζουν ακριβά στο ήδη «αλμυρό» Cybertruck

Οι ιδιοκτήτες Tesla Cybertruck παρατηρούν πορτοκαλί λεκέδες στα... ανοξείδωτα πάνελ

Το Tesla Cybertruck, η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας στα pick-up ή αλλιώς «αγροτικά» όπως τα αποκαλούμε στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε πρόσφατα στους δρόμους της Αμερικής, ωστόσο φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται οι πρώτες «παιδικές ασθένειες». Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μερικές ατέλειες στα πάνελ του αμαξώματος καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες αναφέρουν επίμονους πορτοκαλί λεκέδες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι πρώιμα σημάδια σκουριάς και διάβρωσης.

Πιθανή αιτία της διάβρωσης η βροχή, λένε οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες των Cybertruck έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν μεταξύ τους στα φόρουμ για το τι προκαλεί τα πρώιμα σημάδια σκουριάς. Πιο συγκεκριμένα, ένα μέλος του φόρουμ του Cybertruck Owners Club αναφέρει ότι άρχισε να παρατηρεί μικρές πορτοκαλί κηλίδες να εμφανίζονται στο φορτηγό του αφού το οδήγησε στη βροχή για μόλις δύο ημέρες. Μάλιστα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης δημοσίευσε φωτογραφίες του Cybertruck μετά το πλύσιμο του οχήματος με σαπούνι, οι οποίες έδειχναν τα πάνελ του αμαξώματος γεμάτα με πορτοκαλί στίγματα. Ένας άλλος χρήστης παρατήρησε παρόμοιες πορτοκαλί κηλίδες στο όχημά του αφού το οδήγησε στο Λος Αντζελες μέσα σε βροχή. «Από την Tesla tεκμηρίωσαν τη διάβρωση και μου είπαν ότι θα με καλέσουν τον επόμενο μήνα, όταν θα έχουν φτάσει τα εργαλεία και θα μπορούν να κάνουν το σέρβις/επισκευή», έγραψε ο χρήστης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η Tesla μάλλον χρησιμοποίησε ένα λιγότερο ανθεκτικό τύπο χάλυβα

Η κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα του Tesla Cybertruck έχει αποδειχθεί πονοκέφαλος όχι μόνο για τον Elon Musk και τις γραμμές συναρμολόγησης της Tesla, αλλά και για τους πρώτους χρήστες. Παρά το όνομά του και αυτό που υπονοεί, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επιρρεπής σε λεκέδες, σκουριά και φθορές. Ενδεχομένως, η Tesla να έκανε μια κακή επιλογή σχετικά με την αναλογία των πρόσθετων που χρησιμοποίησε στο Cybertruck (ίσως για να μειώσει το κόστος), με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να μην έχει μόνιμη αντίσταση στη σκουριά. Επίσης, οι συστάσεις καθαρισμού της Tesla για το Cybertruck επιβεβαιώνουν κι αυτές την εντύπωση ότι ο τύπος χάλυβα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι μια λιγότερο ανθεκτική παραλλαγή του υλικού. Αυτό σημαίνει ότι τα ατσάλινα πάνελ είναι ευαίσθητα σε διαβρωτικές ουσίες όπως γράσο, λάδι, ρητίνη δέντρων, κ.λπ., τα οποία θα πρέπει να ξεπλένονται γρήγορα προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση.

Οι επιλογές της μάρκας για την προστασία των πάνελ κοστίζουν ακριβά στο ήδη «αλμυρό» Cybertruck

Ορισμένοι ιδιοκτήτες Cybertruck εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι οι τεχνικές και τα προϊόντα που προσφέρει η Tesla για την προστασία των χαλύβδινων «ανοξείδωτων» πάνελ κοστίζουν χιλιάδες δολάρια. Η τιμή του Tesla Cybertruck κατά την κυκλοφορία του ήταν ήδη υψηλότερη από την αρχική διαφήμιση (σ.σ. έταζε τιμή γύρω στις 40.000, αλλά λανσαρίστηκε από 60.990 δολάρια), οπότε το να δώσει κάποιος επιπλέον χρήματα δεν ακούγεται καθόλου καλό. Σε κάθε περίπτωση, οι κηλίδες σκουριάς και η διάβρωση φαίνεται να είναι ο κανόνας, σύμφωνα πάντα με κάποιους ιδιοκτήτες, γεγονός που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του τετραγωνισμένου ηλεκτρικού pick-up.