Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση των Taxi;

5.056 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Ενημερωθείτε για τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, κατά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Πολλά και σημαντικά ήταν αυτά που συζητήθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων του κλάδου των Taxi με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα και τους γ.γ. του υπουργείου, κ.κ. Αθ. Πετραλιά και Χρ. Τριαντόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, το προεδρείο της ΠΟΕΙΑΤΑ ανέλυσαν την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των Taxi, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω της έλλειψης οικονομικών μέτρων στήριξης από πλευράς Πολιτείας.
Σε ότι αφορά στις εκκλήσεις για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης ανά κλάδο και όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο τελευταίο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 14.000 δικαιούχοι ιδιοκτήτες Taxi από τους 28.000 περίπου που φαίνονται στο σύστημα (ΚΑΔ) με δραστηριότητα αμιγώς εκμετάλλευση Taxi.
Αναφορικά με την επιδότηση για την αντικατάσταση των ταξιμέτρων, το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και σύντομα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου που αφορά στην επιδότηση για την αντικατάσταση οχημάτων Taxi βρίσκεται σε επεξεργασία και θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτήσεων προς αντικατάσταση των ΕΔΧ αυτοκινήτων σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).