Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αντίθετη με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τα πρόστιμα του ΚΟΚ και την αύξηση των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο είναι η Hellastron.

Θετική η μη αύξηση των ορίων ταχύτητας

2.102 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2017)

Με σχετική ανακοίνωση της, η «Hellastron», χαιρετίζει την απόφαση ανάκλησης της αύξηση των ανώτατων ορίων ταχύτητας στο νέο ΚΟΚ ενώ, αντιτίθεται και στην προοπτική θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων στα πρόστιμα.

Ο φορέας «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια», με διακριτικό τίτλο «Hellastron» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 με τη συμμετοχή όλων των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων και υποδομών με διόδια της χώρας όπως η Αττική Οδός, η Γέφυρα, η Εγνατία Οδός, ο Μορέας, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η Ολυμπία Οδός και η Οδός Κεντρικής Ελλάδας, με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας στις οδικές μεταφορές αλλά και την βελτίωση των οδικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών πους τους χρήστες.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του, η Hellastron χαιρετίζει την ανάκληση της πρόθεσης της Πολιτείας για αύξηση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, από τα 130 χλμ./ώρα στα 150 χλμ./ώρα καθώς θεωρεί πως η ταχύτητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης οδικών ατυχημάτων, με τη χώρα μας να υστερεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ.
Παράλληλα, η Hellastron θεωρεί πως η θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στην επιβολή του ύψους των διοικητικών προστίμων, ενέχει σοβαρότατο κίνδυνο αύξησης της παραβατικότητας, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.
Με το σκεπτικό αυτό, ο φορέας εισηγείται την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων από την Τροχαία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου Κ.Ο.Κ., καθώς και την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των τμημάτων Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εντατικοποίηση αυτή, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου, η προτεινόμενη κατηγοριοποίηση των παραβάσεων στις κατηγορίας χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, να συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ελληνική επικράτεια.