Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Έντονα παραμένουν τα παράπονα των εκπαιδευτών οδήγησης προς την πλευρά της Κυβέρνησης αναφορικά με τις εξετάσεις για τους υποψηφίους οδηγούς.

«Θρίλερ σε συνέχειες οι εξετάσεις των οδηγών»

2.088 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2018)

Έντονα παραμένουν τα παράπονα των εκπαιδευτών οδήγησης προς την πλευρά της Κυβέρνησης αναφορικά με τις εξετάσεις για τους υποψηφίους οδηγούς, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή τους, για ένα θρίλερ σε συνέχειες.

Συγκριμένα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο πως για τρίτη συνεχή χρονιά και λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το 2018, βλέπει την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης - και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών - στο ζήτημα της συνέχισης των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, οι οποίες έχουν σταματήσει , ενώ όλοι οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί στην πώληση υπηρεσιών διαμεσολάβησης για την  συνέχιση τους.
 
Μάλιστα χαρακτηρίζει πανάθλιο το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών, το οποίο συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, τονίζοντας πως η παράταση του άγεται και φέρεται ως μία πράξη ανάξια, και αναγκαία μόνο για ένα επιπλέον επίδομα που θα συμπληρώνει τον μισθό πείνας  των υπαλλήλων εξεταστών.
 
Από κει και πέρα ο Σύλλογος εκπαιδευτών οδήγησης επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης– εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη των πραγματικών γνώσεων του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες  της σύγχρονης  Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της σύγχρονης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας.
 
Τέλος καλεί το Υπουργείο Μεταφορών να σταματήσει επιτέλους να παίζει με το θέμα των εξετάσεων για το οποίο ως σύλλογος έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις και υπογραμμίζει πως το όλο θέμα χρεώνεται αποκλειστικά στο ΥΜΕ και στους αρμόδιους Υπουργούς.