Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τι ισχύει για τα διαχωριστικά ασφαλείας στα Taxi

2.929 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2020)

Με επίσημη επιστολή της προς την ΠΟΕΙΑΤΑ, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ενημερώνει σχετικά με το τι ισχύει για την κάλυψη των εν λόγω διαχωριστικών μεταξύ οδηγού και επιβατών.

Με επιστολή που απέστειλε την 13η Μαΐου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί & Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ενημερώνει σχετικά με τη θέση της ως προς τη χρήση ασφαλιστικού διαχωριστικού μεταξύ του οδηγού των Ταξί και των επιβατών.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από την εσωτερική διαβούλευση των εταιρειών – μελών της ΕΑΕΕ, η επίσημη θέση της Ένωσης έχει ως εξής:
«Η τοποθέτηση διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, στα επιβατικά δημοσίας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), για την εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διασποράς και διάδοσης του COVID-19, επί της αρχής δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ασφαλιστική σύμβαση των εν λόγω οχημάτων, μόνον όμως υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τηρούνται οι βασικές προδιαγραφές, που τίθενται στην εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών (26028/1391/4.05.2020), ιδίως δε υπό την αυστηρή προϋπόθεση της εξασφάλισης της ασφάλειας και της άνεσης των επιβατών, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος.
Επιπλέον, το προς τοποθέτηση υλικό του διαχωριστικού θα πρέπει να είναι από ασφαλές υλικό plexiglass και να τοποθετηθεί από νόμιμα αδειοδοτημένο εγκαταστάτη υαλοπινάκων, ο οποίος θα είναι σε θέση να βεβαιώσει και θα βεβαιώνει την ποιότητα του διαχωριστικού ως προς την ορατότητα και την αντοχή, καθώς επίσης και την κατάλληλη εγκατάσταση του
».