Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο «2 σε 1» όχημα που έχει πάρει την ονομασία Vision Urbanetic.

Το «2 σε 1» όχημα της Mercedes

2.078 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

Το όχημα το οποίο θα της δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της σε ότι αφορά τις μελλοντικές μετακινήσεις ψάχνει η Mercedes και όπως φαίνεται έχει ήδη καταλήξει.

Συγκεκριμένα η γερμανική φίρμα αναπτύσσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα μπορεί να εναλλάσσεται στο εσωτερικό ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και να μεταφέρει, είτε ανθρώπους, είτε εμπορεύματα. Το νέο πρωτότυπο αποτελείται από μία πλατφόρμα με δύο ρυθμίσεις. Στη μία ρύθμιση θα είναι κατάλληλο για να μεταφέρει έως και 12 άτομα, ενώ στη δεύτερη ρύθμιση θα μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα, με την αλλαγή από τη μία ρύθμιση στην άλλη να διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά.

Το νέο «2 σε 1» όχημα που έχει πάρει την ονομασία Vision Urbanetic, σύμφωνα με τη Mercedes θα είναι συνδεδεμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΙΤ και θα είναι σε θέση να αναλύσει τις ανάγκες κινητικότητας, να προσαρμόσει τις διαδρομές και να αποφύγει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ παράλληλα με τη χρήση του θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στο κέντρο των πόλεων.

«Το νέο μας πρωτότυπο υπογραμμίζει πως θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα ξεκινήσουμε γρήγορα τη νέα περίοδο της αυτόνομης οδήγησης» τόνισε με δηλώσεις του ο Volker Mornhinweg, επικεφαλής του τμήματος βαν της Mercedes.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως περισσότερες πληροφορίες αλλά και η αποκάλυψη του πρωτότυπου είναι πολύ πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΙΑΑ επαγγελματικών οχημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο Αννόβερο της Γερμανίας από τις 20 Σεπτεμβρίου.