Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ακριβείς πληροφορίες για την τελική μορφή του έργου αναμένονται σύντομα.

Το 2019 η δημοπράτηση της διπλής σύνδεσης Λευκάδας

2.122 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2018)

Αφού πρώτα το έργο πήρε το πράσινο φως, η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 με την σύμβαση να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Μετά από συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας με τον αρμόδιο Διευθυντή της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, κ. Δημ. Τασιόπουλο έγινε γνωστό πως η δημοπράτηση του έργου της διπλής σύνδεσης της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό είναι προ των πυλών. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019 με την τελική σύμβαση να υπογράφεται στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του ίδιου έτους.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο έργο, το πλάνο πήρε τελική έγκριση και έτσι αναμένεται να κατασκευαστεί και το πρώτο τμήμα από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα και το δεύτερο από το Ακτιο έως τον Αγιο Νικόλαο.

Η Ε.Ε πάντως με σχετικό της έγγραφο προσφέρει κάποιες δικές της μη δεσμευτικές προτάσεις για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να υπάρξει ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα πρέπει να μετατραπούν οι περισσότεροι ισόπεδοι κόμβοι σε κυκλικοί, να μειωθούν κάποια από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας, να κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος στο τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα κ.α.

Ακριβείς πληροφορίες για την τελική μορφή του έργου αναμένονται σύντομα.