Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η υπερκατασκευή του SOD Rise 4x4 είναι αφαιρούμενη, ώστε το όχημα να ξαναγίνει ένα κανονικό Mercedes-Benz Unimog.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η υπερκατασκευή του SOD Rise 4x4 είναι αφαιρούμενη, ώστε το όχημα να ξαναγίνει ένα κανονικό Mercedes-Benz Unimog.

Το Unimog των 900 χιλιάδων

12.731 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Κάποια αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι πολυτελή και άλλα είναι παντός καιρού και εδάφους. Κανένα, όμως, δεν συνδυάζει τα παραπάνω όπως το SOD Rise 4x4, η μετατροπή δηλαδή ενός Mercedes-Benz Unimog σε ένα στιλάτο διαμέρισμα επί τροχών, αξίας 900.000 ευρώ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που σας παρουσιάζουμε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Κάποια από αυτά απευθύνονται στους «κοινούς θνητούς», άλλα προσφέρουν μοναδικά επίπεδα πολυτέλειας και ευρυχωρίας, ενώ κάποια προορίζονται για αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν όπου λίγοι μπορούν να φτάσουν.

Αν πληρώσεις σχεδόν 900.000 ευρώ για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, σίγουρα ζητάς και πολυτέλεια...

Αν πληρώσεις σχεδόν 900.000 ευρώ για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, σίγουρα ζητάς και πολυτέλεια...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το όχημα που σας δείχνουμε σήμερα, σίγουρα δεν είναι για όλους καθώς η έκδοση των 400 ίππων κοστίζει 899.900 ευρώ στη Γερμανία. Από την άλλη συνδυάζει όσο κανένα άλλο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο την πολυτελή διαμονή με τη δυνατότητα προσέγγισης δύσβατων προορισμών. Θα λανσαριστεί τον προσεχή Ιούνιο, στην ώρα του δηλαδή για τις επόμενες καλοκαιρινές μας διακοπές. Λέμε τώρα…
 
Λόγος γίνεται για το SOD Rise 4x4, τη μετατροπή δηλαδή ενός Mercedes-Benz Unimog από τη γερμανική εταιρεία Stone Offroad Design (SOD), η οποία έχοντας μια τόσο καλή «πρώτη ύλη», το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να επικεντρωθεί στους χώρους διαμονής των επιβατών του οχήματος. Σημειώνεται, πως η υπερκατασκευή είναι αφαιρούμενη, ώστε το Unimog να ξαναγίνει όποτε το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του ένα σκληροτράχηλο φορτηγό.
 

Ένα πολυτελές διαμέρισμα επί τροχών

 
Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, το λευκό, το μαύρο και το γκρι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα κομψό μικρό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Ο χώρος του σαλονιού στο πίσω μέρος περιλαμβάνει έναν μεγάλο καναπέ με ένα μικρό τραπέζι στη μέση. Θα βρείτε ακόμα και έναν πολυέλαιο να κρέμεται, τοποθετημένο στη βάση ενός κρεβατιού που χαμηλώνει πάνω από τον καναπέ για να δημιουργήσει ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο.
 

Μια πλήρης κουζίνα δίπλα στον καναπέ περιέχει 4 επαγωγικές εστίες, φούρνο και έναν νεροχύτη, όλα σε μια πέτρινη επιφάνεια με θέμα το μάρμαρο. Φυσικά υπάρχει ένα ψυγείο, αλλά αντί για μια μικρή μονάδα, υπάρχει ένας αυτόνομος ψυγειοκαταψύκτης πλήρους μεγέθους, τοποθετημένος απέναντι από τον πάγκο.
 
Η γωνιακή πόρτα προς το μπροστινό μέρος του καθιστικού οδηγεί στο πλήρες μπάνιο, το οποίο είναι εξίσου φανταχτερό με όλα τα άλλα. Μια περίεργη τουαλέτα σε σχήμα πυραμίδας τραβάει το βλέμμα σου, τοποθετημένη δίπλα σε έναν μικρό νιπτήρα με έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο, ενώ φυσικά το παρών δίνει και μια ντουζιέρα.

Βγαίνοντας από το μπάνιο, θα βρείτε την κύρια κρεβατοκάμαρα με ένα σταθερό κρεβάτι στην εσοχή πάνω από την καμπίνα. Μια μικρή αναδυόμενη οροφή πάνω από την εσοχή παρέχει στην κρεβατοκάμαρα λίγο περισσότερο χώρο για τα κεφάλια.
 
Προκειμένου να τροφοδοτούνται όλα τα παραπάνω με ενέργεια, το SOD Rise 4x4 διαθέτει μπαταρίες λιθίου των 400 Ah (Αμπερώρα), αλλά και ηλιακά πάνελ έως και 840 watt. Για τις ανάγκες των επιβατών του, το ιδιαίτερο αυτό Unimog φέρει μια δεξαμενή πόσιμου νερού χωρητικότητας 400 λίτρων, αλλά και μία δεύτερη 150 λίτρων οικιακών λυμάτων (γκρίζου νερού). Φυσικά προσφέρεται θέρμανση και κλιματισμός, προκειμένου το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο να είναι 4 εποχών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε