Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά Crafter σε πελάτες της για την διεξαγωγή του τελικού σταδίου των δοκιμών εξέλιξης του.

Το VW eCrafter πιάνει δουλειά!

2.519 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2017)

Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Crafter σε συγκεκριμένους πελάτες της προκειμένου αυτά να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες χρήσης μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen Commercial Vehicles στο Ανόβερο, οι υπεύθυνοι για γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρέδωσαν τις πρώτες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις «e-Crafter» σε επιλεγμένους πελάτες τους από τις αγορές της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης του μοντέλου, που θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2018.
Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων «e-Crafter» τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο του 2018 επομένως, η εξέλιξη του –ιδιαίτερα σημαντικού αυτού- επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της.
Προκειμένου να προσθέσεις τις τελευταίες… πινελιές, η Volkswagen προχωρά στην πιλοτική δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, σε στόλους οχημάτων ορισμένων εκ των μεγαλύτερων πελατών της που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως οι ενδοαστικές διανομές προϊόντων. Με βάση τα δεδομένα που η εταιρεία έχει συλλέξει από εκτεταμένες έρευνες αγοράς, τα ελαφρά επαγγελματικά που κινούνται κατά κύριο λόγω εντός της πόλης, διανύουν περίπου 70 – 100 χλμ. σε ημερήσια βάση. Η χρήση αυτή αφορά στο 85% περίπου της χρήσης των εν λόγω οχημάτων με βάση τα δεδομένα από 210.000 περιπτώσεις δρομολογίων που έχουν συλλεχθεί από 1.500 πελάτες της Volkswagen.
Με αυτό το δεδομένο, η δυνατότητα του νέου e-Crafter με τον ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (περίπου 136 ίπποι) να επιτύχει μέγιστη αυτονομία 160 χλμ. περίπου με περιοριστή ταχύτητας στα 90 χλμ./ώρα, κρίνεται ως ιδανική.
Παράλληλα, η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 35,8 kWh που εδράζεται κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο όγκο του (10,7κ.μ.), το πλάτος (1.380 χλστ.) ή το ύψος (1.861 χλστ.) της καρότσας. Πέραν αυτού, για την πλήρη φόρτιση τους απαιτούνται μόλις 5 ώρες και 20 λεπτά ενώ η φόρτιση στο 80% μπορεί να επιτευχθεί σε μόλις 45 λεπτά, αναλόγως της πηγής.
Τέλος, το VW e-Crafter περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας όπως π.χ. Park Assist, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος κλιματισμός Climatronic, θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα πλοήγησης κ.ο.κ.