Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

  • Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!
  • Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

12.972 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2023)

Μεταξύ άλλων, προτεραιότητα της MAN αποτελεί και η προώθηση της χρήσης αυτόνομης οδήγησης. Στο πλαίσιο αυτό, δοκιμάζει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο σε πραγματικά δρομολόγια στους δρόμους του Μόναχο.

Η MAN επενδύει στα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία με αυτόνομη οδήγηση

Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει αυξηθεί ραγδαία, κάτι που σημαίνει πως έχει αυξηθεί και ο όγκος της κίνησης στους δρόμους της πόλης. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση κινητικότητας, η MAN επενδύει στα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία με χρήση αυτόνομης οδήγησης.
 

MINGA: H αυτοματοποιημένη τοπική μεταφορά του Μονάχου

Η MAN εργάζεται αρκετό καιρό πάνω στην ανάπτυξη και την αυτοματοποίηση των λεωφορείων. Για το λόγο αυτό, έχουν εξοπλιστεί με ένα έξυπνο σύστημα οδήγησης (ADS) με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία αισθητήρων, το οποίο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο πιλοτικό έργο «@CITY». Με το όνομα MINGA ονομάζεται η αυτοματοποιημένη τοπική μεταφορά του Μονάχου, η οποία επιδιώκει παρόμοιο στόχο. Οι εταίροι του έργου θέλουν να δοκιμάσουν τη λειτουργία άκρως αυτοματοποιημένων τρόπων μεταφοράς στο σύστημα αστικών και αγροτικών δημόσιων μεταφορών. Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ένας στόλος με τρία έως πέντε αυτοματοποιημένα οχήματα για λειτουργία κατ' απαίτηση, ενώ σχεδιάζεται και η προγραμματισμένη λειτουργία αυτοματοποιημένου σόλο λεωφορείου.
 

Πρωταγωνιστής το αυτοματοποιημένο και πλήρως ηλεκτρικό MAN Lion's City E

Η MAN είναι συνεργάτης επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας εκμετάλλευσης Stadtwerke München (SWM) και παρέχει ένα αυτοματοποιημένο και πλήρως ηλεκτρικό MAN Lion's City E. Θα χρησιμοποιείται στη λεωφορειακή διαδρομή 144 μέσω του Ολυμπιακού Πάρκου, μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από τουρισμό και αναψυχή. Η πιλοτική λειτουργία αυτού του πρώτου αυτοματοποιημένου αστικού λεωφορείου από τη MAN με τη συνοδεία οδηγού ασφαλείας σχεδιάζεται από το 2025. «Η βιωσιμότητα είναι κεντρικό μέρος της εταιρικής μας στρατηγικής», λέει ο Barbaros Oktay, Επικεφαλής Λεωφορείων της MAN Truck & Bus. «Γι' αυτό, αφενός, μετατρέπουμε συνεχώς τα προϊόντα μας σε ηλεκτρικούς κινητήρες. Από την άλλη, προωθούμε την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση. Το έργο MINGA είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς στο δρόμο προς τη μετάβαση στην κινητικότητα .»
 

13 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση του έργου

Για το έργο MINGA εργάζονται μαζί περίπου δώδεκα εταίροι από τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της έρευνας, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, το Ερευνητικό Κέντρο Πληροφορικής (FZI) και η Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV). Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών (BMDV) με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ ως μέρος της κατευθυντήριας γραμμής χρηματοδότησης «Αυτόνομη και Συνδεδεμένη Οδήγηση στο Δημόσιο Μεταφορά".
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε