Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την επίσημη παρουσίαση του νέου της πρωτότυπου αυτόνομου λεωφορείου έκανε η Volvo.

Το αυτόνομο λεωφορείο της Volvo (+vid)

3.021 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2018)

Την επίσημη παρουσίαση του νέου της πρωτότυπου αυτόνομου λεωφορείου έκανε η Volvo Buses, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Volvo Ocean Race.

Ασφαλέστερα και πιο άνετα θα γίνουν τα ταξίδια σύμφωνα με τη Volvo, η οποία παρουσίασε στο ευρύ κοινό το νέο της πρωτότυπο αυτόνομο λεωφορείο.
 
 Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η μάρκα, το αυτόνομο λεωφορείο 12 μέτρων, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επιβάτες του μια ασφαλή και άνετη διαδρομή, όντας προγραμματισμένο να επιταχύνει και να φρενάρει ομαλά. Επιπλέον λέγεται πως στις στάσεις των λεωφορείων, σταματά πάντα στην ίδια θέση, με το ίδιο κενό μεταξύ του λεωφορείου και της πλατφόρμας για βολική είσοδο και έξοδο, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται από τους αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό μέρος.
 
Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση του λεωφορείου, ενώ στο μέλλον θα είναι δυνατή και η πρόληψη συμβάντων αλλά και ατυχημάτων, αναγνωρίζοντας τυχόν αντικείμενα τα οποία προσεγγίζουν το όχημα. Έτσι θα μπορεί να ρυθμίζει μόνο του την ταχύτητα ή να ακινητοποιείται γλιτώνοντας ένα ενδεχόμενο δυσάρεστο γεγονός.
 
Τα επόμενα δύο χρόνια, το πρωτότυπο λεωφορείο θα χρησιμοποιηθεί σε δύο ερευνητικά έργα που έχει προγραμματίσει η μάρκα και αφορούν τα αυτόνομα λεωφορεία αλλά και τον τομέα των μεταφορών τα επόμενα έτη, ενώ ήδη συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα αυτόνομων λεωφορείων στη Σιγκαπούρη, του οποίου ηγείται το κορυφαίο τεχνολογικό πανεπιστήμιο Nanyang και αφορά την εξέλιξη του συγκεκριμένου τομέα στην ασιατική χώρα.
 
Δείτε το βίντεο