Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο SURUS που η GM παρουσίασε αποτελεί ουσιαστικά μια βάση για την υποστήριξη πάσης φύσεων μετασκευών.

Η αρχιτεκτονική της σχεδίασης του SURUS δανείζεται πολλαπλά στοιχεία από τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων…

… γεγονός που του επιτρέπει να «μεταμορφωθεί με άνεση σε φορτηγό όχημα με σύστημα fuel cells και ηλεκτροκινητήρες να αναλαμβάνουν την κίνηση του.

Παράλληλα, όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, οι χρήσεις που μπορεί να υποστηρίξει είναι ανεξάντλητες.

Το επαγγελματικό «χαμαιλέοντας»

2.315 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2017)

Η εταιρεία GM παρουσίασε το εντυπωσιακό πρωτότυπο «SURUS» που ουσιαστικά αποτελεί μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να εξελιχθούν αναρίθμητες εφαρμογές επαγγελματικών οχημάτων. Το μέλλον είναι εδώ…

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη και φιλόδοξη τεχνολογική καινοτομία αποκάλυψε η GM μέσω του πρωτότυπου οχήματος «SURUS».
Η ονομασία του εν λόγω πρωτότυπου προέρχεται από τα αρχικά «Silent Utility Rover Universal Supestructure» και ουσιαστικά πρόκειται για μια πλατφόρμα που είναι σε θέση να υποστηρίξει πάσης φύσεως εφαρμογές.
Το SURUS ουσιαστικά αποτελείται από ιδιαίτερα ανθεκτικά στην σκληρή χρήση υλικά και λύσεις που παραπέμπουν στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων αναφορικά με τη δομή των αναρτήσεων, την ακαμψία του πλαισίου, τη μετάδοση της κίνησης, τα ελαστικά κ.ο.κ.
Το γεγονός αυτό το καθιστά ικανό να διαχειριστεί με άνεση την μεταφορά φορτίων μεγάλου βάρους ενώ, την ίδια στιγμή είναι σε θέση να κινηθεί με άνεση ακόμη και σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές.
Ουσιαστικά, με το SURUS η GM προσδοκά να δημιουργήσει μια «όλα-σε-ένα» βάση για πάσης φύσεως οχήματα καθώς το εν λόγω όχημα μπορεί να… μεταμορφωθεί σε φορτηγό, ρυμούλκα, αυτοκινούμενη γεννήτρια ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι ικανό να κινηθεί και αυτόνομα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό ακόμη και για εφαρμογές στον κλάδο των ενόπλων δυνάμεων κ.ο.κ.
Το πρωτότυπο GM SURUS εφοδιάζεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς ενώ ειδικοί ηλεκτροκινητήρες (εδρασμένοι στους τροχούς) αναλαμβάνουν την κίνηση του. Μάλιστα, η τεχνολογία «fuel cells» που χρησιμοποιεί με καύσιμο το υδρογόνο, το καθιστά φιλικό προς το περιβάλλον λόγω των μηδενικών ρύπων που εκπέμπει. Περισσότερα στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε.