Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ηλεκτρικό φορτηγό της Irizar

2.522 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2018)

Το ηλεκτρικό της φορτηγό με την ονομασία IE, παρουσίασε η Irizar. Γνωρίστε το.

Η ισπανική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων Irizar παρουσίασε ένα ηλεκτρικό φορτηγό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός νέου εργοστασίου της στην ισπανική πόλη Aduna.

Η Irizar επένδυσε 75 εκατομμύρια ευρώ στο νέο της εργοστάσιο, ώστε να εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για την κατασκευή  ηλεκτρικών οχημάτων. Προς το παρόν το εργοστάσιο δίνει έμφαση στην παραγωγή τραμ και λεωφορείων, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι από το 2019 οι γραμμές παραγωγής θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα ηλεκτρικά φορτηγά.

Το IE-Truck της Irizar είναι ένα πλαίσιο 6x2, κατάλληλο για τη συλλογή των απορριμμάτων ενώ η χαμηλή καμπίνα εισόδου που διαθέτει το κάνει να μοιάζει με το μπροστινό μέρος ενός λεωφορείου. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι έχει ισχύ 230 kW ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 120 kWh και προσφέρει αυτονομία 200 περίπου χιλιομέτρων. Τέλος, η Irizar αναφέρει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ενός βοηθητικού κινητήρα CNG, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.