Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μία νέα τεχνολογία η οποία αναμένεται να προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στους ιδιοκτήτες φορτηγών αναμένεται να παρουσιάσει η Bosch.

H γερμανική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το ηλεκτρικό μοτέρ της Bosch για τα φορτηγά

2.337 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Μία νέα τεχνολογία η οποία αναμένεται να προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στους ιδιοκτήτες φορτηγών αναμένεται να παρουσιάσει η Bosch.

Συγκεκριμένα η γερμανική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στους άξονες της ρυμούλκας που τώρα απλώς κινούνται ελεύθερα χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Με τη σειρά του το μοτέρ θα μπορέσει να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια της πέδησης και μέσω αυτής της ενέργειας θα τροφοδοτεί τις μονάδες ισχύος του ρυμουλκούμενου.
 
Σύμφωνα με τη Bosch όταν η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται από ένα ψυγείο φορτηγό θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει έως και 10.000 ευρώ ετησίως, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση 9.000 λίτρων ντίζελ ετησίως, ενώ αναφέρει πως η λειτουργία των ψυγείων θα είναι λιγότερο θορυβώδης, που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους ακόμα και σε ώρες όπως αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
 
Επιπλέον, ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα της τεχνολογίας είναι ότι το φορτηγό μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια τόσο για καλύτερη εκκίνηση όσο και για επιτάχυνση, ενώ στα θετικά θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).    
 
Η γερμανική εταιρεία μέσω αυτού του συστήματος έχει στα μυαλό της να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα σε ότι αφορά την αυτοματοποιημένη στάθμευση ρυμουλκούμενων στους χώρους στάθμευσης των εταιρειών logistics, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία προσφέρεται επί του παρόντος για νέες ρυμούλκες.