Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αν κρίνουμε από το Mercedes-Benz Horizon Liner, το μέλλον του Janis Ufheil στη σχεδίαση προβλέπεται λαμπρό.

Όταν είναι σταθμευμένο, το πρωτότυπο λεωφορείο μετατρέπεται σε κτήριο που διαθέτει και ταράτσα.

Ανεξαρτήτως κλίσης του οδοστρώματος, η καμπίνα παραμένει πάντοτε σε οριζόντια θέση.

Φαντάζεστε σε 10 χρόνια τα λεωφορεία να μοιάζουν με το Mercedes-Benz Horizon Liner;

Πλήθος διαμορφώσεων για το εσωτερικό, που περιλαμβάνουν και έκδοση εμπνευσμένη από τη γαστρονομία.

Από 12 έως 15 επιβάτες χαίρουν μοναδικών ανέσεων.

Το λεωφορείο της επόμενης μέρας! (+vid)

24.525 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2020)

Φουτουριστικό λεωφορείο ή avant garde κτήριο; Όπως και αν αυτοπροσδιορίζεται, το πρωτότυπο «Horizon Liner» μας προσφέρει μια ματιά στο μέλλον!

Το Mercedes-Benz Horizon Liner προέκυψε από τη ζωηρή φαντασία και το αστείρευτο ταλέντο του Janis Ufheil, ο οποίος έχει σπουδάσει εσωτερική διακόσμηση των μεταφορών και έχει μαθητεύσει στις Mercedes-Benz, Porsche, MAN και EvoBus.
Με τη βοήθεια της τελευταίας, έφτιαξε την πτυχιακή του εργασία, που δεν είναι άλλη από το Horizon Liner, ένα εντυπωσιακό δημιούργημα μας δείχνει το πώς φαντάζεται ο ίδιος τα λεωφορεία της Mercedes-Benz που θα κυκλοφορούν το 2030. Κινείται με υδρογόνο και είναι σε θέση να μεταφέρει 12 έως 15 επιβάτες, με εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα ανέσεις.
Η σχεδιαστική σπουδή αντλεί έμπνευση από τον ορίζοντα και την επιφάνεια του νερού, τα οποία παραμένουν πάντα οριζόντια. Για αυτό τον λόγο, η καμπίνα και τα στοιχεία του εσωτερικού του πρωτότυπου πούλμαν, όπως για παράδειγμα τα καθίσματα, παραμένουν πάντοτε σε οριζόντια θέση αντισταθμίζοντας τις φυγόκεντρες δυνάμεις καθώς και τις κλίσεις της διαδρομής. Το παραπάνω είναι εφικτό χάρη στις ηλεκτρικά ελεγχόμενες αρθρώσεις του οχήματος, η καμπίνα του οποίου συνδέεται με το πλαίσιο σε ένα μόνο κεντρικό σημείο.
Όταν είναι σταθμευμένο, το Horizon Liner μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα κτήριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με ένα ευρύχωρο σαλόνι και μεγάλα πανοραμικά παράθυρα. Η οροφή του οχήματος μπορεί να αποτελέσει την ταράτσα του ιδιαίτερου αυτού κτηρίου. Με βάση την περιγραφή που δίνει ο ίδιος ο δημιουργός του, το concept προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορα θέματα του εσωτερικού του. Για παράδειγμα, η έκδοση Horizon-Liner «Culinary» επικεντρώνεται στον κόσμο των γαστρονομικών απολαύσεων και το εσωτερικό της φέρει την αντίστοιχη εσωτερική διακόσμηση.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο, το Mercedes-Benz Horizon Liner και κάντε ένα σύντομο ταξίδι στο μέλλον με όλες τις ανέσεις.