Το νέο Ford Fiesta Van είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου ισχύος από 85 – 125 ίππους και μέση κατανάλωση από 3,6λτ./100χλμ.

Αντίστοιχα, στον χώρο φόρτωσης του μπορούν να φιλοξενηθούν προϊόντα συνολικού όγκο έως και 0,96 κ.μ.

Το νέο Ford Fiesta Van είναι εδώ!

Η Ford Motor Ελλάς ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη των πωλήσεων του νέου Fiesta Van στην ελληνική αγορά με πολλαπλές τροποποιήσεις στου κινητήρες του καθώς και εντυπωσιακό εξοπλισμό άνεσης / ασφάλειας.

 
Το Ford Fiesta Van αποτελεί μια από τις πιο εμπορικές προτάσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών στην κατηγορία των Mini-Vanettes επί σειρά ετών και η νέα γενιά του που πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, διακρίνεται για την αναβαθμισμένη αισθητική αμαξώματος και εσωτερικού, τις μεγάλες μεταφορικές της δυνατότητες καθώς και τον εξαιρετικό σε πληρότητα εξοπλισμό που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας.
 
Τρίθυρο αμάξωμα με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 0,96m3
Βασισμένη στην τρίθυρη έκδοση αμαξώματος της νέας γενιάς του Fiesta, η επαγγελματική έκδοση του μοντέλου έχει μήκος αμαξώματος στα 4,04μ. και μεταξόνιο 2,49μ. ενώ, ο κύκλος στροφής του ορίζεται στα 10,2μ.
Πέραν της γενναιόδωρης σε διαστάσεις καμπίνας για τον οδηγό και τον συνοδηγό, το νέο Fiesta Van διακρίνεται για τις μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες καθώς προσφέρει χώρο φόρτωσης με μήκος 1.283 χλστ., πλάτος 1.281 χλστ. (984 χλστ. μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών) και ύψος 923 χλστ.
Το κατώφλι φόρτωσης ορίζεται στα 701 χλστ. από το έδαφος ενώ το Fiesta Van μπορεί να υποστηρίξει φορτία με όγκο 960 λτ. ή βάρος από 508 – 538 κιλά, αναλόγως της έκδοσης.
 
Νέες επιλογές κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου
Σε ότι αφορά στα μηχανικά του σύνολα, το νέο Fiesta Van προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες (1,0 & 1,1 λτ.) καθώς και δύο εκδόσεις ισχύος ενός 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα.
Ο βενζινοκινητήρας 1,1 Ti-VCT αποδίδει ισχύ 85 ίππων και 110 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων προκειμένου να επιτύχει μέση κατανάλωση από 4,8λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 109 g/km.
O βενζινοκινητήρας 1,0 EcoBoost με 125 ίππους και 170 Nm ροπής συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και επιτυγχάνει μέση κατανάλωση από 4,8λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 108 g/km.
Τέλος οι δύο επιλογές του πετρελαιοκινητήρα 1,5 Duratorq TDCi έχουν απόδοση 85 ή 120 ίππων και μέγιστη ροπή 215 ή 270 Nm. Η μέση κατανάλωση καυσίμου τους ξεκινά από τα 3,6 λτ./100χλμ. ή από τα 4,1 λτ./100χλμ. αντίστοιχα ενώ συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.
Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε πως όλες οι εκδόσεις κινητήρα φέρουν σύστημα Auto-Start-Stop.
 
Εντυπωσιακό επίπεδο εξοπλισμού
Οι βασικές εκδόσεις «Trend» στη γκάμα του νέου Fiesta Van περιλαμβάνουν στον βασικό τους εξοπλισμό στοιχεία όπως: αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού, ABS με EBD, ESP με Hill Launch Assist, ΕΒΑ, EBD, ζάντες 15 ιντσών, προβολείς ομίχλης εμπρός, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, σύστημα ανεφοδιασμού Ford Easy Fuel, ηχοσύστημα με οθόνη 4,2 ιντσών, βάση συσκευών My Dock Ford, Bluetooth, USB και τέσσερα ηχεία, A/C, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.
Οι εκδόσεις «Business» προσφέρουν επιπλέον των εκδόσεων «Trend» στοιχεία όπως: αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω, ηχοσύστημα με οθόνη αφής TFT 8 ιντσών, χειριστήρια στο τιμόνι και ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου, αερόσακους τύπου κουρτίνας, σύστημα Collision Mitigation System, Adaptive Cruise Control (ACC), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (LKA), αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων κ.ά.
Τέλος, οι κορυφαίες εκδόσεις «Sport» προσφέρουν πέραν των εκδόσεων «Business» στοιχεία όπως: πλήρες kit εξωτερικής διαμόρφωσης με ιδιαίτερη μάσκα, εμπρός – πίσω προφυλακτήρες και μικρό spoiler πίσω, δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο, ιδιαίτερη λαβή επιλογέα ταχυτήτων, σπορτίφ καθίσματα, ποδοστήρια ελαφρού κράματος, σύστημα εκκίνησης / διακοπής κινητήρα με κουμπί «Ford Power», σπορ ανάρτηση, ζάντες ελαφρού κράματος 16 ιντσών και δισκόφρενα στους πίσω τροχούς.
 
Καταλήγοντας, το κόστος αγοράς των διαφόρων εκδόσεων του νέου Ford Fiesta Van στην ελληνική αγορά, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Fiesta Van 1,1 TiVCT 85hp Trend από 16.277 ευρώ
  • Fiesta Van 1,5 TDCi 85hp Trend από 17.701 ευρώ
  • Fiesta Van 1,1 TiVCT 85hp Business από 16.696 ευρώ
  • Fiesta Van 1,5 TDCi 85hp Business από 18.170 ευρώ
  • Fiesta Van 1,0 EcoBoost 125hp Sport από 19.778 ευρώ
  • Fiesta Van 1,5 TDCi 120hp Sport από 20.850 ευρώ
 
 

 

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ford - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ