Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Το νέο ηλεκτρικό van της Renault

Το νέο ηλεκτρικό van της Renault

  • Το νέο ηλεκτρικό van της Renault
  • Το νέο ηλεκτρικό van της Renault

Το νέο ηλεκτρικό van της Renault

2.114 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2022)

Η Renault έχει αποφασίσει να δώσει μεγαλύτερη λειτουργική ανεξαρτησία στο κερδοφόρο τμήμα van της εταιρείας, χάρη στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο που σχεδιάζει σε συνεργασία με μία άλλη ανώνυμη εταιρεία.

Ένα ανεξάρτητο τμήμα θα δώσει περισσότερη αξία στον κλάδο των vans

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Luca de Meo σε μια ενημέρωση σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο της Renaulution, δήλωσε ότι ένα ανεξάρτητο τμήμα θα απελευθερώσει περισσότερη αξία στον κλάδο των van, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην κερδοφορία του Groupe Renault. «Τα LCV ήταν πάντα ένας κερδοφόρος τομέας για εμάς, που ιστορικά αντιπροσώπευε περίπου το 20 τοις εκατό των κερδών μας», συμπλήρωσε.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Renault κατέχει μερίδιο αγοράς 14% στην ευρωπαϊκή αγορά των vans

Ο τομέας των Vans της γαλλικής φίρμας ήταν ένα διεταιρικό τμήμα υπό τον πρώην πρόεδρο της Συμμαχίας Renault-Nissan, Carlos Ghosn, αλλά δεν είχε τη δική του κατάσταση κερδών και ζημιών. Από την άλλη, η ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα δημιουργήσει μια πλήρως ανεξάρτητη παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα εμπορικών οχημάτων. Τα επαγγελματικά φορτηγά ανέκαθεν αποτελούσαν ξεχωριστή μονάδα σχεδόν για τις περισσότερες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τη Renault, κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 14 τοις εκατό στην ευρωπαϊκή αγορά των vans, η οποία απέφερε έσοδα περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.
 

Νέο ηλεκτρικό FlexEVan το 2026

Μεταξύ άλλων, ο de Meo ανακοίνωσε ότι η Renault θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό, αρθρωτό μοντέλο που θα ονομάζεται FlexEVan το 2026. Θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα «skateboard» που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ευελιξία και την προσαρμογή και θα μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες μπαταρίες και να προσφέρει καθορισμένες λειτουργίες από λογισμικό. Το FlexEVan Kangoo θα έχει το μέγεθος ενός μικρού βαν, αλλά θα έχει τον ίδιο χώρο φόρτωσης με το μεγαλύτερο μεσαίο φορτηγό Trafic. Θα κατασκευαστεί από μια νέα, ιδιόκτητη εταιρεία που ονομάζεται Flexis, σε συνεργασία με μια άλλη ανώνυμη «OEM». Ο De Meo δεν κατονόμασε την εταιρεία, αλλά είπε ότι δεν θα είναι άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων.
 

Θα έχει χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας κατά 30%

Επιπλέον, το FlexEVan θα έχει συνολικό κόστος ιδιοκτησίας 30 τοις εκατό χαμηλότερο από τα υπάρχοντα μοντέλα. Εκτίμησε πως το συνολικό κόστος του κύκλου ζωής ενός βαν είναι περίπου 100.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20-30.000 ευρώ είναι η τιμή αγοράς. Μια έκδοση του FlexEVan έχει ήδη αποκαλυφθεί ως concept με το όνομα Hippo από το τμήμα υπηρεσιών κινητικότητας Mobilize της Renault. Το Hippo βασίζεται στο παλαιότερο concept EZ Flex, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να δοκιμάζεται στους δρόμους. .
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε