Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο EZ-PRO της Renault πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην 67η ΙΑΑ 2018.

Το πρωτότυπο Renault EZ-PRO είναι εδώ (+vid)

5.120 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2018)

Την επίσημη παρουσίαση του EZ-PRO έκανε η Renault, παρουσιάζοντας παράλληλα τις ιδέες της για τις μελλοντικές μετακινήσεις όχι μόνο ανθρώπων αλλά και αγαθών.

Το πρωτότυπο Renault EZ-PRO είναι ένα όχημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει αγαθά και έχοντας το βλέμμα του στο μέλλον είναι παράλληλα ένα συνδεδεμένο ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα, το οποίο ωστόσο στο εσωτερικό του διαθέτει μονάχα ένα κάθισμα στο οποίο βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την επιβλέψει της σωστής διανομής των αγαθών.
 
Σύμφωνα με τη μάρκα το EZ-PRO προσφέρει μια ασφαλή και εργονομική λύση για τον υπάλληλο, ο οποίος μπορεί αν θέλει έχει τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο του οχήματος μέσω ενός joystick, ενώ αναφέρει πως είναι το κατάλληλο όχημα για τους επαγγελματίες που απασχολούνται στο χώρο των εφοδιασμών, τους λιανοπωλητές, τους τεχνίτες και γενικά τους επιχειρηματίες.

Το εσωτερικό είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο για να μπορεί να μεταφέρει διαφόρους τύπους αγαθών, έτσι με ένα μόνο δρομολόγιο μπορεί να μεταφέρει διαφορετικούς τύπους αγαθών. Ωστόσο το νέο ρομπο-όχημα της Renault δεν προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες μόνο στους επαγγελματίες αλλά και στους καταναλωτές καθώς με τη σειρά τους θα μπορούν να ορίζουν την παράδοση των αγαθών στο μέρος και την ώρα που εκείνοι επιθυμούν, ενώ αυτό μπορούν να το κάνουν 24 ώρες το 24ωρο, καθώς ακόμα και να μην υπάρχει άνθρωπος μέσα, το EZ-PRO διαθέτει χώρους που ανοίγουν αυτόματα μέσω μίας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και έτσι ο καθένας μπορεί να παραλάβει τα πράγματα που περιμένει.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση η εταιρεία αναφέρει πως το όχημα έχει βαφτεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να είναι διακριτικό κατά την παρουσία του, ενώ υπογραμμίζει με τη χρήση του EZ-PRO θα μπορέσει να μειωθεί και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους κυρίως σε ώρα αιχμής.
 
Τέλος η Renault υπενθυμίζει πως το EZ-PRO αποτελεί μέρος μιας σειράς δικών της πρωτότυπων που επικεντρώνονται στις υπηρεσίες αστικής κινητικότητας, ακολουθώντας το EZ-GO το οποίο πρόκειται για ένα ηλεκτρικό, συνδεδεμένο, πλήρες αυτόνομο κοινόχρηστο ρομπο-όχημα υπεύθυνο για τη μεταφορά ατόμων.