Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην Ε.Ε έχει η Ελλάδα!

2.318 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2018)

Τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Δείτε τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως μέσω της Eurostat και δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ΑCEA σχετικά με τον μέσο όρο ηλικίας των φορτηγών οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, το 2015 ο μέσος όρος ηλικίας βαρέων φορτηγών σε ολόκληρη της Ε.Ε ήταν 11,7 έτη, ωστόσο στην Ελλάδα το νούμερο ανεβαίνει μέχρι και τα 18,7 έτη. Μεγάλη είναι η διαφορά στην ηλικία και των ελαφρών φορτηγών, αφού ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος είναι τα 10,7 έτη, στην Ελλάδα το μέσο ελαφρό φορτηγό είναι 16,8 ετών. Την πρωτιά στην Ε.Ε κατέχει το Λουξεμβούργο με τον μ.ο ηλικίας των βαρέων φορτηγών να υπολογίζεται στα 6,6 έτη και αυτός των ελαφρών στα 6,3 χρόνια.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται ως επιβεβαίωση παλαιότερων αναφορών που είχε κάνει σε εκθέσεις του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), όπου σημειωνόταν ότι ο στόλος των επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα ήταν γερασμένος πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση ενώ τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό και με την έλλειψη θέσπισης μέτρων, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.