Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω της διαδικασίας λήψης της προσωρινής άδειας οδήγησης, ο χρόνος αναμονής των επιτυχόντων οδηγών έχει μειωθεί από τους 4 μήνες στις 2 μέρες!

«Τρέχουν» οι προσωρινές ψηφιακές άδειες

2.853 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2020)

Ιδιαίτερα επιταχυμένη είναι πλέον η διαδικασία λήψης της προσωρινής άδειας οδήγησης από τους επιτυχόντες υποψηφίους οδηγούς.

Πιο συγκεκριμένα, από την 11η Μαΐου, όταν και τέθηκε σε λειτουργία η εν λόγω διαδικασία, έχουν εκδοθεί 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.
Πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για τους επιτυχόντες στις εξετάσεις απόκτησης πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης, ανέρχονταν στους τέσσερις μήνες περίπου και σε ορισμένες περιπτώσεις «άγγιζε» και τους έξι μήνες.
Ωστόσο, με το σύστημα της προσωρινής άδειας οδήγησης, ο υποψήφιος οδηγός που επιτυγχάνει στην πρακτική εξέταση είναι σε θέση να εκτυπώσει μέσα σε μόλις δύο ημέρες (!), μέσω του υπολογιστή του με τους κωδικούς Taxisnet, την άδεια οδήγησης και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό του δίπλωμα.