Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Volvo: Παραδίδει 20 ηλ. βαρέα φορτηγά σε κορυφαία εταιρεία logistics

Volvo: Παραδίδει 20 ηλ. βαρέα φορτηγά σε κορυφαία εταιρεία logistics

  • Volvo: Παραδίδει 20 ηλ. βαρέα φορτηγά σε κορυφαία εταιρεία logistics
  • Volvo: Παραδίδει 20 ηλ. βαρέα φορτηγά σε κορυφαία εταιρεία logistics

Volvo: Παραδίδει 20 ηλ. βαρέα φορτηγά σε κορυφαία εταιρεία logistics

2.513 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2023)

Η Volvo Trucks παρέδωσε 20 πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά στην εταιρεία logistics DFDS στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τα πρώτα από τα 125 ηλεκτρικά φορτηγά που έχει παραγγείλει η εταιρεία.

Η DFDS η μεγαλύτερη εταιρεία logistics της Β. Ευρώπης γίνεται ηλεκτρική

Η DFDS είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη εταιρεία ναυτιλίας και logistics της Βόρειας Ευρώπης, η οποία πρόσφατα προχώρησε σε μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες όλων των εποχών για ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία της Volvo – συνολικά 125 μοντέλα Volvo FM Electric. Όπως ανακοινώθηκε, 20 από αυτά τα φορτηγά ξεκίνησαν ήδη την καριέρα τους στην DFDS.
 

H DFDS σκοπεύει να γίνει ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050

Δεκατέσσερα από τα φορτηγά -που θα φορτίζονται με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια- θα χρησιμοποιηθούν στις μεταφορές από και προς το εργοστάσιο βαρέων φορτηγών της Volvo λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ. Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας της Volvo Trucks –  στη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού 100% χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040. Η ανάπτυξη στόλου ηλεκτρικών φορτηγών με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων είναι μέρος της φιλοδοξίας της DFDS να γίνει ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050. Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε πως τέσσερα από τα 20 φορτηγά που παραδόθηκαν στην DFDS περιλαμβάνουν χάλυβα χωρίς ορυκτά.
 

«Η μετάβαση απαιτεί τη σωστή υποδομή και συνεργασία»

«Η αντικατάσταση των συμβατικών, πετρελαιοκίνητων φορτηγών μας με εναλλακτικές λύσεις όπως το Volvo FM Electric θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά αυτή η προσπάθεια απαιτεί πολύ περισσότερα από οικονομικές επενδύσεις. Είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με παρόχους ενέργειας και ηγέτες του κλάδου, όπως η Volvo Trucks, για να κάνουμε πραγματικότητα τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα. Η μετάβαση απαιτεί τη σωστή υποδομή και συνεργασία σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Δεν μπορεί να επιτευχθεί δουλεύοντας μόνος», λέει ο Niklas Andersson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος Logistics στο DFDS.
 

Πάνω από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo σε περισσότερες από 38 χώρες

Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών το 2019, η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά σε περισσότερες από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Volvo προσφέρει αυτήν τη στιγμή την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου με έξι ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ των πόλεων. Ο παγκόσμιος στόχος της Volvo Trucks είναι το 2030, το 50% όλων των νέων φορτηγών που πουλάει να είναι ηλεκτρικά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε