Χάρτης επικινδυνότητας του οδικού δικτύου

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SLAIN», το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνας», παρέδωσε τον χάρτη επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της χώρας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 
Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. παρέδωσαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τους χάρτες επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, με την Ελλάδα να τεκμηριώνει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς την τήρηση των υποχρεώσεων της.
Το εν λόγω πρόγραμμα βασίζεται στο ευρωπαϊκό έργο «SLAIN» (Saving Live Assissing and Improving TEN-T Road Network Safety), και εκπονείται από το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό EuroRAP και εταίρους από την Ιταλία, την Ισπανία και την Κροατία ενώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέσω του προγράμματος CEF (Connecting Europe Facility 2014 – 2020), με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το εν λόγω έργο έχει ως αντικείμενο την Οδική Ασφάλεια και ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) τη δημιουργία χάρτη κατάταξης επικινδυνότητας του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου της Ελλάδας.
Η δημιουργία των χαρτών επικινδυνότητας και ο υπολογισμός των σχετικών δεικτών, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη διεθνή μεθοδολογία EuroRAP και αναφέρεται στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο της 4ετία 2014 – 2017.
Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης μεταξύ διαφορετικών χωρών, καθώς η ίδια μεθοδολογία εφαρμόζεται διεθνών, σε περισσότερες από 100 χώρες μέχρι σήμερα.
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ