Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διαθέσιμες και σε υβριδικές εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα EcoBlue θα είναι σύντομα οι επιβατικές εκδόσεις (Tourneo Custom) του νέου Ford Transit Custom.

Υβριδικό Ford Tourneo Custom

2.712 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2019)

Μια νέα –κορυφαία- έκδοση 185 ίππων για τον 2,0λιτρο κινητήρα EcoBlue καθώς και πολλαπλές τεχνολογικές αναβαθμίσεις ανακοίνωσε η Ford για τις επιβατικές εκδόσεις «Tourneo» του Transit Custom.

H Ford ανακοίνωσε πως για τις επιβατικές εκδόσεις «Tourneo Custom» της νέας γενιάς του Transit Custom θα είναι διαθέσιμη πλέον και μια νέα, ισχυρότερη, έκδοση 185 ίππων για τον EcoBlue πετρελαιοκινητήρα των 2,0 λτ.
H εν λόγω έκδοση προστίθεται στις επιλογές των 105 και 130 ίππων και θα αποδίδει μέγιστη ροπή 415 Nm, διασφαλίζοντας μάλιστα βελτίωση της τάξης του 6% σε ότι αφορά στη μέση κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με την έκδοση που αντικαθιστά.
Επιπρόσθετα, το Ford Tourno Custom θα μπορεί να αποκτηθεί και σε μια υβριδική έκδοση «EcoBlue Hybrid» που διασφαλίζει περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης κατά 3% σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP ως προς τον υπολογισμό της –πραγματικής- μέση κατανάλωσης καυσίμου ενός οχήματος στην ΕΕ.
Οι εν λόγω εκδόσεις θα εφοδιάζονται με ένα τροποποιημένο σύστημα μίζας με την ονομασία «BISG» (Belt-driven Integrated Start/Generator) που είναι σε θέση να ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση του οχήματος (μετατροπή της από κινητική σε ηλεκτρική) και να την αποθηκεύει σε νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου 48V. Παράλληλα, είναι σε θέση να λειτουργήσει ως κινητήρας, κάνοντας χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας για να προσφέρει αύξηση της ροπής του EcoBlue πετρελαιοκινητήρα ή να καλύψει τις ανάγκες των βοηθητικών συστημάτων του Tourneo Custom σε ηλεκτρικό φορτίο.
Παράλληλα, λόγω του αναβαθμισμένου συστήματος Auto Start-Stop των νέων –υβριδικών- εκδόσεις του Ford Tourneo Custom, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση του συστήματος (απενεργοποίηση του κινητήρα κατά τη διαδικασία επιβράδυνσης) ακόμη και σε ταχύτητες από 12 – 20 χλμ./ώρα.
Φυσικά, μέσω της επιλογής «ECO mode» ως προς τη λειτουργία του κινητήρα (χαρτογράφηση), ο οδηγός μπορεί να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου του οχήματος.
 
Πιο «συνδεδεμένο» και με «εξυπνότερες» τεχνολογίες
Πέραν του συστήματος «FordPass Connect» που ουσιαστικά μεταβάλει το νέο Tourneo Custom σε ένα… WiFi hotspot όπου μπορούν να συνδεθούν έως και 10 διαφορετικές συσκευές, η Ford θα προσφέρει και αρκετές ακόμη ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους κατόχους του όπως τα προϊόντα «Ford Telematics» και «Ford Data Services», από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.
Την ίδια στιγμή, ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Ford Tourneo Custom αναβαθμίζεται χάρη σε νέα στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα, τόσο προαιρετικά όσο και στον βασικό εξοπλισμό, όπως τα παρακάτω:
  • «Blind Spot Information System» με λειτουργία «Trailer Tow» που διασφαλίζει τη μείωση των «νεκρών» σημείων στο οπτικό πεδίο του οδηγού ακόμη και όταν το όχημα έλκει trailers μήκους έως και 10μ.
  • «Adaptive Cruise Control» με λειτουργίες «Intelligent Speed Limiter» & «Trafic Sign Recognition»
  • «Lane Keeping Aid» που ουσιαστικά ελέγχει –μερικώς- το σύστημα διεύθυνσης προκειμένου να επαναφέρει το όχημα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας που ακολουθεί.
  • «Active Park Assist» που αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης κατά την στάθμευση με τον οδηγό να έχει τον έλεγχο μόνο του κινητήρα (γκάζι / φρένο).
  • «Pre-Collision Assist» με λειτουργία «Pedestrian Detection» που επιτρέπει την ανίχνευση του ενδεχόμενου πρόσκρουσης, ακόμη και με πεζούς.