Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υπομονή δείξαμε! Τώρα η ώρα της επιμονής!

17.419 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2020)

Μια ιστορίας για… αλεπούδες και σκαντζόχοιρους ενώ η ώρα για το «restart» της αγοράς πλησιάζει!

Η πανδημία είναι σαφές πως προκάλεσε μια εντυπωσιακή αναταραχή, για ακόμη μια φορά, τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στην Ελλάδα, η οποία μετά από μια μακρά περίοδο προσπαθειών για να ορθοποδήσει από την –προ 10ετίας- κρίση (με αποκορύφωμα την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), είχε δείξει τα πρώτα σαφή δείγματα ανάτασης κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας.
Μέσα σε ένα και κάτι μήνα (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), βρεθήκαμε από το γραφείο και τις καφετέριες, στο σπίτι και τον καναπέ, πασχίζοντας να βρούμε «ισορροπίες» με την εξ αποστάσεως εργασία, την οικογένεια, τους συνεργάτες, τα SMS στο 13033 κ.ο.κ.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να δηλώσουν πεπεισμένοι πως αυτό ήταν το… τέλος. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να διατυμπανίσουν πως «… κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες». Ωστόσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η αλήθεια βρίσκεται και πάλι σε μερικές γραμμές που γράφτηκαν (ή ειπώθηκαν κάποια στιγμή πριν από 2.600 χρόνια περίπου, από τον λυρικό ποιητή Αρχίλογο (680 – 630 π.χ.).
Ενας εκ των διασημότερων στοίχων του εν λόγω ποιητή είναι το «…«Πολλ' οίδ' ἀλώπηξ, ἐχῖνος δέ έν, μέγα», που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «… Πολλά ξέρει η αλεπού, ένα και καλό ο σκαντζόχοιρος».
Η σημασία του εν λόγω στοίχου είναι κατά τη γνώμη μου πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς όπως και ο σκαντζόχοιρος του Αρχίλοχου, το βασικό είναι να παραμένεις προσηλωμένος στον ένα και μεγάλο στόχο / όραμα.

Πιο είναι αυτό; Σε ότι αφορά στις μεταφορές και τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων γενικότερα, είναι προφανές πως το μεγάλο «στοίχημα» είναι η ανάκαμψη και η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.
Η επιμονή και η υπομονή που επέδειξαν για ακόμη μια φορά όλοι οι συμπολίτες μας, από τον αποθηκάριο μιας μεγάλης αλυσίδας super-market, τον επαγγελματία οδηγό που δεν σταμάτησε να ξυπνά κάθε πρωί για να κρατήσει την τροφοδοσία της αγοράς ζωντανή, τον νοσηλευτή σε κάποια Μ.Ε.Θ. έως τη γιαγιά που αμπαρώθηκε στο σπίτι μόνη της μακριά από όλους και όλα (και κυρίως τα εγγόνια της), όλοι μας δείξαμε με τη στάση μας πως πρωταρχικός στόχος είναι να «… το ξεπεράσουμε και αυτό». Γι αυτό και πετύχαμε μία καθολική και παγκόσμια αναγνώριση.

Do it like Greece!
Do it like Greece λένε διεθνώς! Ολοι κοιτάνε την Ελλάδα (αλλά θετικά) σε αυτήν την κρίση. Θαυμάζουν το θάρρος που επιδείξαμε, τολμώντας να τα σταματήσουμε όλα για να διαφυλάξουμε την υγεία των αδύνατων. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συνεχίσουμε να τους δείχνουμε το δρόμο. Τo RE-Start της αγοράς είναι κοντά. Είναι η ώρα να δείξουμε το ανάλογο θάρρος, τολμώντας να αντιμετωπίσουμε την κρίση σαν ευκαιρία παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο – όραμα μας !

Αν κάποιος αναζητά (όπως η αλεπού στην αναφορά του Αρχίλοχου) τις λεπτομέρειες σε όσα κάνουν, μπορούμε να αναφέρουμε πως και ο τουρισμός θα επανακάμψει και επενδύσεις θα γίνουν όπως και –φυσικά- θέσεις εργασίας θα χαθούν για να δημιουργηθούν εκ νέου.
Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας «Βαρόμετρο Αγοράς – Covid-19 και Εφοδιαστική Αλυσίδα» που διεξήχθη από 28/3 – 3/4/2020 από την Verity Communications., όπου αναφέρεται πως δύο στις τρεις επιχειρήσεις του κλάδου που συμμετείχαν στην έρευνα προγραμματίζουν επενδύσεις. Παράλληλα, προκύπτει το συμπέρασμα πως οι ελληνικές επιχειρήσεις επιδεικνύουν όχι μόνο αξιοσημείωτη ψυχραιμία και υπευθυνότητα αλλά και εμπιστοσύνη στην ικανότητα τους να διαχειριστούν την κρίση.
Από την πλευρά της η Πολιτεία, με βάση και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, έχει ήδη σχεδιάσει και πρόκειται να δρομολογήσει έργα υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 13 δις ευρώ.
Αντίστοιχα, το –αναμενόμενο- στραβοπάτημα της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων κατά το 1ο 3μηνο του 2020 ανήλθε στο -16,87% (-44,25% για τον Μάρτιο) και ήταν σαφέστατα μικρότερο του αναμενόμενου, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις βαρέων επαγγελματικών ήταν στο +35,71%  για τα φορτηγά άνω των 3,5t. και στο +32,94% για τα λεωφορεία όλων των τύπων.

Που θέλω ωστόσο να καταλήξω;
Μόνο «ένας και καλός» τρόπος υπάρχει να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις αντιξοότητες και ως κοινωνία το γνωρίζουμε καλά. Η υπομονή και η επιμονή, σε έναν κοινό στόχο, ως επαγγελματίες, συνεργάτες, γονείς, γείτονες ή πολίτες είναι η μόνη μας επιλογή.
Αποδείξαμε πως μπορούμε να το κάνουμε και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Εμείς σαν Auto Τρίτη Επαγγελματικά, τον τελευταίο μήνα φορτσάραμε. Τώρα θα βάλουμε turbo. Είναι η ευκαιρία να σπιντάρουμε, να τα δώσουμε όλα για όλα, να ενημερώσουμε ακόμα καλύτερα τους αναγνώστες μας, να βοηθήσουμε περισσότερο εταιρείες (και προΪόντα) που υπόσχονται οφέλη για τον καταναλωτή και είναι αποφασισμένες όχι απλά να κρατήσουν μερίδια μα να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ και από ανταγωνιστές τους που τώρα «θα κάνουν σημειωτόν αντί για μαρς» !

Καλή επάνοδο σε όσους κάνουν RE-start και καλή συνέχεια στους OPEN as usual !