Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα φωτιστικά σώματα φέρουν ειδικές λυχνίες LED στα φώτα ημέρας ενώ…

… το ευμέγεθες λογότυπο στη μάσκα ενσωματώνει μια ειδική κάμερα.

Πολλαπλές είναι οι επενδύσεις από χρώμιο στο εξωτερικό του οχήματος ενώ…

… αναλόγως της έκδοσης διατίθενται ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών.

Τα πάντα σε ένα!

8.911 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2017)

Το νέο Pick-Up της Renault καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά την άνεση με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες και την πολυτέλεια με τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως και άνω του 1,0t.!

Μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του στην Κολομβία (για την αγορά της Ν. Αμερικής) πέρυσι, το Alaskan, το νέο Pick-Up της Renault, ξεκινά την εμπορική του πορεία και στις διάφορες αγορές της ΕΕ από τον Σεπτέμβριο του 2017 (στην Ελλάδα μέσα στο 2018).
Βασιζόμενη στα δοκιμασμένα μηχανικά μέρη και το πλαίσιο του –εξαιρετικού- νέου Nissan Navara, η Renault κατάφερε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή –όχι μόνο σχεδιαστικά- πρόταση για την κατηγορία των Pick-Up ενός τόνου, που κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις με την πληρότητα που εμφανίζει σε όλους τους τομείς.
Πέραν της δυναμικής και σαφέστατα κομψότατης σχεδίασης αμαξώματος και εσωτερικού, κατά την επαφή μας μαζί του στη Σλοβενία όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση τους στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, το Alaskan κέρδισε από τα… πρώτα χιλιόμετρα τις εντυπώσεις με την ομοιογένεια και το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που προσφέρει στους επιβάτες του, τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και κάτω από έντονα αντίξοες εκτός δρόμου συνθήκες, χωρίς μάλιστα τα οχήματα που είχαμε στη διάθεση μας να φέρουν ειδικές ρυθμίσεις πέραν των εργοστασιακών (π.χ. σε ελαστικά κ.ο.κ.).
 
Διπλακάμπινο με δυναμική και επιβλητική σχεδίαση
Σε πρώτη φάση, το Alaskan θα είναι διαθέσιμο μόνο σε εκδόσεις με διπλή καμπίνα, με τι έντονες καμπύλες που διατρέχουν το αμάξωμα να δημιουργούν ένα κομψό και δυναμικό αποτέλεσμα.
Τα φωτιστικά σώματα με την εκτεταμένη χρήση λυχνίων LED (σύστημα Pure Vision) αλλά και η χρωμιωμένες επενδύσεις της μάσκας που φιλοξενεί το μεγάλο λογότυπο της εταιρείας, κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Τόσο ο προφυλακτήρας όσο και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών σε συνδυασμό με τα πολλαπλά νεύρα που διατρέχουν κατά μήκος το κάλυμμα του κινητήρα, δημιουργούν ένα στιβαρό και σπορτίφ μοντέλο που καταφέρνει να εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή από όλες τις οπτικές γωνίες.
Αναλόγως της έκδοσης έχουν προβλεφθεί διάφορες ενισχύσεις στο κάτω μέρος του οχήματος ενώ «πινελιές» από χρώμιο στους καθρέπτες, στα πλαϊνά σκαλοπάτια, στο περίγραμμα των προβολέων ομίχλης κ.ά., συνδυάζονται με πολύ καλής αισθητικής ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών.
Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως το Renault Alaskan ουσιαστικά προσπαθεί να… κρύψει τον ιδιαίτερα σκληροτράχηλο χαρακτήρα και τα επαγγελματικά του «γονίδια», πίσω από ένα κομψό και καλαίσθητο «κουστούμι» με κομψές σχεδιαστικές φόρμες και υλικά υψηλής ποιότητας.

 Ραγδαία ανάπτυξη για τα Pick-Up παγκοσμίως
Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, οι συνολικές πωλήσεις των Pick-Up όλων των τύπων για του 2016 ανήλθαν σε παγκόσμιο επίπεδο στα 5 εκ. περίπου. Φυσικά, το εν λόγω νούμερο αφορά τόσο στα Pick-Up ενός τόνου όσο και στα ελαφρά ή τα… θηρία που είναι διαθέσιμα στην αγορά των ΗΠΑ.
Με δεδομένο ωστόσο ότι τα εν λόγω μοντέλα εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων κατά 25% για το 12μηνο του 2016 έναντι του προηγούμενου έτους στην ΕΕ και κατά 19% (πανευρωπαϊκά) για το 1ο 6μηνο του 2017, είναι σαφές πως, η Renault που διατήρησε επί 20 συναπτά έτη την κορυφή στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών της ΕΕ, δεν σκοπεύει να επαναπαυθεί σε ρόλο… κομπάρσου σε αυτή.
Εν πρώτοις όψεως μάλιστα, το νέο Alaskan φαντάζει ως το ιδανικό προϊόν για να στηρίξει τις ελπίδες της σε αυτήν την προσπάθεια, από πολλές απόψεις.