Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Θες να κοκκαλώνει; Δες πως!

Θες να κοκκαλώνει; Δες πως!

4.004 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πως μπορείς να αναβαθμίσεις το φρενάρισμα του αυτοκινήτου σου μόνος σου, εξοικονομώντας χρήματα.

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

Μπορείς να κάνεις μόνος σου έλεγχο στα φρένα, καθώς δεν απαιτούνται ειδικές μηχανικές γνώσεις., ενώ θα γλυτώσεις χρήματα!

Κοινοποίησέ το »


Το σύστημα των φρένων του αυτοκινήτου μας είναι ένα από τα κυριότερα τμήματα που αφορούν στον τομέα της ασφάλειας. Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του, προκειμένου να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ή να μην εκθέσουμε άλλους σε κίνδυνο.

Ακόμα και αν δεν έχουμε ιδιαίτερες μηχανικές γνώσεις, μπορούμε να κάνουμε έναν προληπτικό έλεγχο σε βασικά του σημεία για να δούμε για πόσο χιλιομετρικό διάστημα θα έχει την απαιτούμενη απόδοση, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκεται, ώστε να παρέμβουμε εμείς ή κάποιο συνεργείο για να διορθωθεί τυχόν βλάβη ή φθορά.

Πρόσεξε ιδιαίτερα μήπως υπάρχει διαρροή σε κάποιο σωληνάκι του συστήματος πέδησης!

Το σύστημα πέδησης είναι ένα υδραυλικό σύστημα, υπεύθυνο να επιβραδύνει ή να ακινητοποιεί το αυτοκίνητό μας κάθε φορά που ασκούμε πίεση στο πεντάλ του φρένου. Τα υγρά που διαθέτει στο εσωτερικό του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τη δύναμη από το πεντάλ στο υλικό τριβής (τακάκι), προκειμένου αυτό με τη σειρά του να φρενάρει το δίσκο και να μειωθεί ο ρυθμός περιστροφής κάθε τροχού.

Σε αυτό το τμήμα θα πρέπει πρώτα να ελέγχουμε τη στάθμη των υγρών στο αντίστοιχο δοχείο τους, η οποία αν βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, οφείλεται σε δύο πιθανά αίτια.

Το πρώτο είναι η φθορά των υλικών τριβής, οπότε θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε υγρό στο κύκλωμα, ενώ το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι η διαρροή από κάποιο σωληνάκι του συστήματος.

Έτσι, καλό θα είναι να ελέγχουμε πίσω από κάθε τροχό τα σωληνάκια και αν δούμε την παραμικρή υγρασία, να απευθυνθούμε άμεσα σε κάποιο συνεργείο για την αντικατάστασή τους.

Πριν ελέγξεις τους δίσκους και τα υλικά τριβής βγάλε πρώτα τους τροχούς!

Η πιο συνηθισμένη και αναπόφευκτη φθορά από την καθημερινή και συνεχή χρήση του συστήματος πέδησης είναι εκείνη των δίσκων, αλλά και των υλικών τριβής. Μάλιστα, σε αυτήν οφείλονται τα υπολείμματα μαύρης σκόνης που δημιουργούνται συνεχώς πάνω στις ζάντες του αυτοκινήτου μας.
 
Το υλικό από τα τακάκια που εφάπτεται με το δίσκο έχει πάχος περίπου ένα εκατοστό, το οποίο με τη χρήση του μεσαίου πεντάλ ολοένα και μειώνεται. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για το δίσκο. Το σημείο όπου εφάπτεται το τακάκι πάνω στο δίσκο, μειώνει το πάχος του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις, για να ελέγξουμε την κατάσταση των τμημάτων αυτών θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον τροχό. 

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΦΡΕΝΑ

  • ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

    ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

    Από το 1972 η εταιρεία «Πετρομελίδης και ΣΙΑ» προσφέρει εξειδικευμένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματικού αυτοκινήτου. Βρείτε αυτό που ψάχνετε με ένα κλικ στο πρότυπο eshop της!
     2310 768135, 2310 524068 Περισσότερα
  • BRAKETRUCK

    BRAKETRUCK

    Το συνεργείο φρένων φορτηγών BRAKETRUCK στον Ασπρόπυργο, φροντίζει για την άριστη κατάσταση του συστήματος πέδησης του οχήματός σου. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, άμεση εξυπηρέτηση, φιλικές τιμές.
     2105584520 Περισσότερα
  • KARSOU BRAKE SOLUTIONS

    KARSOU BRAKE SOLUTIONS

    Η εταιρεία KARSOU BRAKE SOLUTIONS δραστηριοποιείται στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων πέδησης, επιβράδυνσης, έλξης και ανάρτησης, στον τομέα μηχανουργικών εργασιών καθώς και στην εμπορία σχετικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ για νταλίκες, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα.
     2105551450 Περισσότερα
  • Eurobrakes

    Eurobrakes

    Eurobrakes λειτουργεί με επιτυχία για περισσότερο από 20 χρόνια, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό τους εξυπηρετούν με αξιοπιστία τους επαγγελματίες κατόχους φορτηγών άνω των 3.5 τόνων και λεωφορείων.Οι ειδικότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική διάγνωση βλαβών, τις εγκαταστάσεις και επισκευές φρένων, αναρτήσεων, ηλεκτρόφρενων, retarder, itarde και άλλων. Η αφοσίωσή τους σε αυτούς τους τομείς τους έχει καθιερώσει στον χώρο των επαγγελματιών.
     210 5559818 Περισσότερα
  • Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

    Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

    Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεργείου των Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  400 τ.μ., στον Ασπρόπυργο ειδικεύονται στην επισκευή και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων πέδησης ABS, EBS, ECAS, ASR, TEBS και RCAS
     2105584240 – 2105584242 Περισσότερα