Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα πάντα για τα ανταλλακτικά θα τα μάθετε εδώ

Τα πάντα για τα ανταλλακτικά θα τα μάθετε εδώ

Η «Βίβλος» για τα ανταλλακτικά

20.822 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν σου φαίνεται πολύπλοκη η διαδικασία αγοράς ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σου, αλλά από την άλλη δεν θέλεις και να σε πιάσουν... κορόιδο, διάβασε όλα τα μυστικά στο αναλυτικό αφιέρωμα που ακολουθεί.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Θυμόσαστε το έκπληκτο μούτρο του Αλέκου Αλεξανδράκη στην ταινία «Η Σωφερίνα» (1964) όταν αντίκρισε διαλυμένο όλο το μπροστινό φτερό και τον προφυλαχτήρα του αυτοκινήτου ξεχαρβαλωμένο να «κουδουνίζει»; Και ναι μεν στην ταινία γελάσαμε από τα όσα ακολούθησαν αλλά στην πραγματικότητα θα κλαίγαμε αν έπρεπε να ψάξουμε τόσα ανταλλακτικά. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του Autotriti θα δούμε το ουσιαστικό κομμάτι της αποκατάστασης και αντικατάστασης ανταλλακτικών στο όχημά μας όποτε χρειαστεί εν έτη 2016 για να μην μείνουμε στο… 1964. 

Κοινοποίησέ το »


Βρίσκεσαι Τρίτη πρωί Καλλιρόης και Φραντζή και κάποιος «έξυπνος» παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη, σε χτυπάει και σου βουλιάζει την πόρτα. Αφού διατηρήσεις την ψυχραιμία σου πρέπει να ψάξεις να την αντικαταστήσεις. Αναλόγως του σημείου του αυτοκινήτου σου που θα αχρηστευθεί -είτε από τρακάρισμα είτε από φυσική φθορά- ταξινομούνται και οι κατηγορίες των ανταλλακτικών. Έτσι έχουμε τα μηχανικά μέρη (π.χ. σαζμάν), την φανοποιεία (π.χ. καπό), το σαλόνι, τα ηλεκτρικά και τα αξεσουάρ (π.χ. καθρέπτης). Όλες αυτές τις κατηγορίες ανταλλακτικών μπορείς να τις βρεις είτε ολοκαίνουργιες, σαν από τη μάνα τους που λέμε, είτε aftermarket και φυσικά μεταχειρισμένες. Αφού ξέρουμε που πάθαμε την ζημιά και κατασταλάξουμε τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε θα απευθυνθούμε είτε σε φυσικά καταστήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα είτε θα σερφάρουμε στο διαδίκτυο και θα τα παραγγείλουμε από online μαγαζί. Κανείς, μα κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει από την ώρα που αγοράζει ένα αυτοκίνητο πως θα αντικαταστήσει ένα εξάρτημα όταν χαλάσει. Δεν είναι όλοι «προφέσορες» ώστε να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ενώ καραδοκούν και κάποιοι ντεμέκ «επαγγελματίες» που θα μας τη φέρουν εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά μας. Το ζήτημα είναι όταν έρθει η ώρα να μην τα χάσεις. Θα τα πάρουμε όμως όλα αυτό την αρχή για να τελειώνεις γρήγορα.

Το πρώτο δίλημμα
Δεν είναι μόνο η φυσική φθορά ο εχθρός του οχήματός μας αλλά και ένα απλό χτύπημα ή τρακάρισμα. Ένα απλό χτύπημα που δεδομένου των οικονομικών συνθηκών οδηγεί πολλούς από εμάς: α) να το παραβλέψουμε μέχρι να φθάσει στο μη παρέκει (με κίνδυνο για την ασφάλεια μας αλλά και για την τσέπη μας καθώς το μικρό πρόβλημα του σήμερα η δραχμοβόρα περίπτωση του αύριο), β) να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα (μα φθηνά). Το δίλημμα είναι να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο και αν πάρω καινούργιο, ξέρω τι καινούργιο; Η επιλογή ενός καινούργιου ανταλλακτικού οπωσδήποτε εγγυάται την ομαλή λειτουργία του καθώς είναι του «κουτιού». Ωστόσο μη νομίζεις ότι η επιλογή γνήσιου είναι μια απλή διαδικασία καθότι απαιτεί και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις ώστε να πάρεις αυτό που πρέπει στην καλύτερη δυνατή τιμή. Μη σκας, θα σου δώσουμε εμείς μια πλήρη εικόνα για να μη χαθείς στο ψάξιμο.
 

ΟΕS-OEM ή IAM ανταλλακτικά; Ξεκαθαρίζοντας διαφορές και ομοιότητες

OES (Original Equipment Service)

OES (Original Equipment Service)

OEM (Original Equipment Manufacturers)

OEM (Original Equipment Manufacturers)

ΙΑΜ (Independent After Market ή Aftermarket

ΙΑΜ (Independent After Market ή Aftermarket

  • OES (Original Equipment Service)
  • OEM (Original Equipment Manufacturers)
  • ΙΑΜ (Independent After Market ή Aftermarket

1. OES (Original Equipment Service) Όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία συναρμολογεί το αυτοκίνητο που θα πας κάποια στιγμή να αγοράσεις χρησιμοποιεί τα λεγόμενα εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης. Τα ανταλλακτικά αυτά, όπως για παράδειγμα το μπουζί, θα τα βρεις από το επίσημο δίκτυο διανομέων και των επισκευαστών αυτοκινήτων. Πρόκειται για γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από κορυφαίους κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια οπότε είναι υψηλής ποιότητας. Πωλούνται σε συσκευασίες που φέρουν το εμπορικό σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

2. OEM (Original Equipment Manufacturers) Πρόκειται για τα ίδια ανταλλακτικά αυτοκινήτων με τα γνήσια, τα οποία προέρχονται από τους ίδιους κατασκευαστές ανταλλακτικών που προμηθεύουν με ανταλλακτικά αυτοκινήτων πρώτης τοποθέτησης τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι αυτά πωλούνται στις συσκευασίες του κατασκευαστή τους και όχι σε συσκευασίες που φέρουν το εμπορικό σήμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι η συσκευασία με το καινούργιο μπουζί σου δεν θα φέρει το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας (π.χ. Audi) αλλά αυτό του κατασκευαστή (π.χ. PHILIPS, NGK, PHILIPS, SKF) αλλά η ποιότητα δεν αλλάζει ουσιαστικά. Όπως και τα OES, τα ΟΕΜ προσδίδουν μια αξιοπιστία λόγω brand name.
 
3. Τα ΙΑΜ (Independent After Market ή Aftermarket δηλ. ανεξάρτητη ή ελεύθερη αγορά) είναι ίδια με τα OEM και OES με τη διαφορά ότι αυτά τα προμηθεύεσαι από οπουδήποτε αλλού εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας που πήρες το αμάξι σου ή του  κατασκευαστή τους. Έτσι ονομάζουμε aftermarket τα ανταλλακτικά που αγόρασες από το ιντερνέτ ή από ένα ανεξάρτητο εισαγωγέα. Αποτελούν σίγουρα μια πιο οικονομική λύση, μόνο έχουμε αυξημένη λίγο την προσοχή μας ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας. Μια μικρή προσοχή όμως εδώ για να μην μπερδευτείτε. Υπάρχουν OES aftermarket και OEM aftermarket ανταλλακτικά. Δηλαδή αν αγοράσουμε πρώτης τοποθέτησης ανταλλακτικό μπουζί από το ιντερνέτ και όχι από μια αντιπροσωπεία με τη βούλα της μάρκας του αυτοκινήτου μας τότε λέμε ότι ψωνίσαμε aftermarket. Μια τελευταία υποδιαίρεση των aftermarket είναι τα λεγόμενα εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality). Αυτά κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές aftermarket. Εάν είσαι σίγουρος για την προέλευσή τους τότε συμφέρει οικονομικά για να τα εγκαταστήσεις.

 

Top Expert tips

Σημαντικοί παράγοντες στον χώρο των ανταλλακτικών δίνουν τις καλύτερες συμβουλές.

Σημαντικοί παράγοντες στον χώρο των ανταλλακτικών δίνουν τις καλύτερες συμβουλές.

    Στα πλαίσια του ρεπορτάζ αυτού του μήνα  ζητήσαμε από την Multipart S.A και την Comline SA, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης καινούργιων ανταλλακτικών, να μας δώσουν μερικά βασικά tips που πρέπει ο καταναλωτής να έχει υπόψη του πριν την αγορά.

    Οι συμβουλές τους συγκλίνουν στα εξής 3 tips:

    1. Να επιμένεις σε ανταλλακτικά ίδιας η εφάμιλλης ποιότητας με αυτά που είχε το αυτοκίνητο σου αρχικά. Ταιριάζουν και κουμπώνουν καλύτερα.

    2. Να τα προμηθεύεσαι από επώνυμο κατάστημα ανταλλακτικών της περιοχής σου να είναι εξειδικευμένο για να καλύψει τεχνικά και σωστά την ανάγκη σου. Να το εμπιστεύεσαι (δίνει εγγύηση, έχεις ακούσει καλά λόγια, είναι «εκεί»;)

    3. Να ζητάς τα ανταλλακτικά σου να καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας

     

    Ξέρατε ότι:

    Η οδηγία της ΕΕ του 2010 σχετικά με τα ανταλλακτικά ήρθε για να προστατέψει τόσο τον ανταγωνισμό όσο και τον καταναλωτή.

    Η οδηγία της ΕΕ του 2010 σχετικά με τα ανταλλακτικά ήρθε για να προστατέψει τόσο τον ανταγωνισμό όσο και τον καταναλωτή.

      Η Ε.Ε. αποσκοπώντας στην προστασία των καταναλωτών και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά αυτοκινήτου ενίσχυσε προηγούμενο κανονισμό με την οδηγία 461/2010. Η συγκεκριμένη ορίζει ρητά ότι η επισκευή ενός αυτοκινήτου σε ένα ελεύθερο συνεργείο δεν ακυρώνει την εγγύηση που παρέχεται από τον κατασκευαστή του οχήματος, εφόσον το συνεργείο έχει επισκευάσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας του οχήματος και έχει χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης ή εφάμιλλης ποιότητας. Η οδηγία λήγει στις 31 Μαίου του 2023.

      Οι τιμές διαμορφώνονται με βάση την:
      - Παλαιότητα του μοντέλου και την
      - Μάρκα του αυτοκινήτου (ενδεικτικά «τσιμπημένα» στην τιμή, θεωρούνται τα ανταλλακτικά Ford, Opel, BMW, μέτρια στην τιμή της Volkswagen, Seat, Audi, και σχετικά φθηνά τα ιταλικά, Fiat και Alfa Romeo.
      - Στα μεταχειρισμένα γενικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα 2 πιο πάνω κριτήρια.

       

      Μεταχειρισμένα, όχι μόνο.. λόγω οικονομικής κατάστασης

      Υπάρχει μια ευρεία γκάμα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις.

      Υπάρχει μια ευρεία γκάμα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις.

        Ω ναι, είναι μια δελεαστική σκέψη των αυτοκινητιστών, λόγω εποχών, όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάποια βλάβη εξαρτήματος στο αυτοκίνητό τους το οποίο συνεπώς πρέπει να αντικαταστήσουν: μεταχειρισμένα. Σήμερα όλοι μας προσπαθούμε να κόψουμε έξοδα από παντού και φυσικά και από το αυτοκίνητο. Έτσι πολλοί καταφεύγουν στην λύση των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Μια λύση που προσφέρει αξιόπιστες και οικονομικές εναλλακτικές σε πολλές περιπτώσεις. Κάποιοι επιλέγουν ακόμα και ανταλλακτικά ανακατασκευής  ή rebuild ή remanufactured αγγλιστί. Πρόκειται για χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων τα οποία έχουν υποστεί ανακατασκευή και λειτουργούν σαν να είναι καινούρια. Εδώ συνιστούμε απαραίτητα το να διασφαλιστεί η ύπαρξη εγγύησης καλής λειτουργίας.

        Μιλώντας στο Autotriti γνωστός επαγγελματίας της αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, ο κ. Ανδρέας Κωστής μας είπε πως «είναι γεγονός ότι για τον κόσμο πρώτη επιλογή είναι τα μεταχειρισμένα, μετά είναι τα aftermarket  και τελευταία έρχονται τα καινούργια». Αυτή η ιεράρχηση των καταναλωτών  εξηγείται από το γεγονός ότι ειδικά τα «χοντρά» ανταλλακτικά, δηλαδή τα μηχανικά μέρη, μπορείς να τα βρεις έως και 80% πιο φθηνά από τα καινούργια. Πάντως αν είναι να επιλέξεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνεις για ανταλλακτικά που έχουν μεγάλο κόστος αν τα επέλεγες ως καινούργια.

         

        400 επιχειρήσεις της αγοράς - Super Deals κάθε μήνα & βελτίωση υπηρεσιών

        O κ. Μελανίδης Χρήστος, 
Πρόεδρος ΕΕΕΜΑ (Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών και 
Περιχώρων).

        O κ. Μελανίδης Χρήστος, Πρόεδρος ΕΕΕΜΑ (Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών και Περιχώρων).

          Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο ΕΕΕΜΑ (Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών και Περιχώρων) κ. Μελανίδη Χρήστο. Μοιραζόμαστε μαζί σας το τι μας είπε.

          Ως expert της αγοράς τι θα συμβουλεύατε τον μέσο καταναλωτή που όπως δείχνουν οι έρευνες πλέον ψάχνει και προμηθεύεται μόνο του τα ανταλλακτικά που χρειάζεται στην προσπάθειά του να βρει ακόμη καλύτερες τιμές; Τι πρέπει να προσέχει;

          Η έρευνα από πλευράς του καταναλωτή είναι κάτι θεμιτό και ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουμε και εμείς. Διότι έτσι πετυχαίνουμε  καλυτέρευση της ανταγωνιστικότητας μας μέσα από αυτή.  Θα εφιστούσαμε την προσοχή του καταναλωτή να αγοράζει πάντα από καταστήματα και όχι από το διαδίκτυο όπου η μοναδική πιστοποίηση της ποιότητας του ανταλλακτικού είναι το κινητό του πωλητή. Αγοράζοντας από τα καταστήματα της Ένωσης μας εξασφαλίζει ποιότητα και καλή λειτουργία του ανταλλακτικού, καθώς και υποστήριξη μετά την πώληση. Τα καταστήματα μέλη της ένωσης αναγνωρίζονται από το λογότυπο μας ΕΕΜΑΑ  πού βρίσκετε πάντα σε περίοπτη θέση των καταστημάτων.

          Καλύτερες τιμές και εποχικές προσφορές ή καλύτερες υπηρεσίες πιστεύετε πως χρειάζεται ο καταναλωτής από τις επιχειρήσεις του κλάδους σας;

          Οι επιχειρήσεις μας παρέχουν στους καταναλωτές-πελάτες μας πάντα τις καλύτερες δυνατόν τιμές καθώς οι υψηλοί φόροι δεν αφήνουν περιθώρια μείωσης των ήδη χαμηλών τιμών οι οποίες σε σύγκριση με τα καινούργια ξεπερνούν το 80 % σε χαμηλότερη τιμή . Στο πεδίο των υπηρεσιών έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια αλλά χώρος για εξέλιξη πάντα υπάρχει από έναν καλό επαγγελματία.

          Ποια φλέγοντα θέματα αντιμετωπίζει ο κλάδος;

          Τα υψηλά δημοτικά τέλη γιατί απαιτούνται μεγάλοι χώροι για την ασφαλή στέγαση των ανταλλακτικών, οι χωρίς σχεδιασμό αποσύρσεις,  ο ΦΠΑ 24%, το ασφαλιστικό καθώς και η υπερφορολόγηση είναι κάποια από τα θέματα που μας καθηλώνουν και δεν μας επιτρέπουν σαν επιχειρήσεις να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

          Ποιες  είναι οι ευκαιρίες της εποχής για τον κλάδο σας (πχ το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια τέτοια;)
          Σε κάθε εποχή υπάρχουν ευκαιρίες. Το θέμα είναι να υλοποιούνται. Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Βέβαια  πολλά μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χρήση του διαδικτύου. ΠαρΆ όλα αυτά τα τακτικά σεμινάρια που διοργανώνουμε σαν σωματείο βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξοικειωθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

          Πόσες είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου και πόσες από αυτές είναι μέλη του συνδέσμου σας;
          Οι επιχειρήσεις με εισαγωγές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Αθήνα, Πειραιά και περίχωρα είναι  πολλές. Μέλη μας είναι οι περισσότερες, περίπου 400 από αυτές.
           

          Αναλώσιμα: Ποτέ μεταχειρισμένα

          Κάνουμε συχνούς ελέγχους σε σημεία του οχήματός μας που δεν είναι τόσο εμφανή ώστε αν χρειαστεί να προμηθευτούμε έγκαιρα το κατάλληλο ανταλλακτικό.

          Κάνουμε συχνούς ελέγχους σε σημεία του οχήματός μας που δεν είναι τόσο εμφανή ώστε αν χρειαστεί να προμηθευτούμε έγκαιρα το κατάλληλο ανταλλακτικό.

            Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό να αγοράσουν μεταχειρισμένα ακόμα και τακάκια θέλοντας να γλιτώσουν έστω λίγα ευρώ. Ωστόσο, οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όχι μόνο δεν το συνιστούν αλλά σας αποτρέπουν κιόλας από μία τέτοια ΜΗ ασφαλή επιλογή.

            Ενδεικτικά, μιλώντας στο Autotriti ο κ. Στέλιος Φιλιππουπολίτης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι «τα αναλώσιμα ανταλλακτικά δεν τα αγοράζουμε ποτέ μεταχειρισμένα αλλά πάντα καινούρια τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για λόγους οικονομίας (π.χ. θα φθαρούν πολύ γρήγορα και θα ξαναπληρώνετε)». Ως αναλώσιμα θεωρούνται τα:
            - Τακάκια
            - Μπουζί
            - Φίλτρα (λαδιού, αέρος, βενζίνης)
            - Δίσκος - Πλατό
            - Ρουλεμάν

             

            Τα 3 SOS

            Αν κάποιος ειδικός το παίζει προφέσορας λέγοντάς σου «θα στο κουμπώσω εγώ» να ανησυχείς. Το ανταλλακτικα έχουν προδιαγραφές που πρέπει να σεβόμαστε.

            Αν κάποιος ειδικός το παίζει "προφέσορας" λέγοντάς σου «θα στο κουμπώσω εγώ» να ανησυχείς. Το ανταλλακτικα έχουν προδιαγραφές που πρέπει να σεβόμαστε.

              • Αν σου πει ο ειδικός «θα ταιριάξει» ή «θα στο κουμπώσω εγώ» κόψε λάσπη που λέμε. Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να έχει το  ίδιο νούμερο
              • Πρέπει οπωσδήποτε να ζητάς εγγύηση
              • Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο αλλά και προφυλαγμένο. Για παράδειγμα αν είναι εκτεθειμένο έξω μπορεί οι καιρικές συνθήκες να το αλλοιώσουν και να το καταστρέψουν. 

               

              Τι προσέχεις όταν το ασφαλίζεις

              Υπάρχουν ασφαλιστικές που διαθέτουν ελκυστικές προσφορές για να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας.

              Υπάρχουν ασφαλιστικές που διαθέτουν ελκυστικές προσφορές για να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας.

                Όταν ασφαλίζεις το όχημά σου να συγκρίνεις τις προσφορές των Ασφαλιστικών.
                Εστίασε στο τι πραγματικά καλύπτουν. Πολλές φορές, στα ψιλά γράμματα, γίνονται σαφείς αναφορές στις καλύψεις που παρέχονται ανάλογα με την «ηλικία» του αυτοκινήτου. Έτσι –συνήθως- βλέπουμε να καλύπτονται πλήρως (με καινούργια ανταλλακτικά) τα αυτοκίνητα στην πρώτη 3ετία τους, ενώ στη συνέχεια ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει ποσοστό επί της αξίας τους (π.χ. 10% για τα καινούργια ανταλλακτικά που θα επιθυμεί να αντικαταστήσει σε αυτοκίνητο 5ετίας, 15% για αυτοκίνητο λίγο πάνω από την 5ετία κλπ).

                 

                Case study αγοράς

                Αναλόγως του ανταλλακτικού που θέλουμε κοιτάμε αν μας συφέρει να το αγοράσουμε  μεταχειρισμένο ή καινούργιο.

                Αναλόγως του ανταλλακτικού που θέλουμε κοιτάμε αν μας συφέρει να το αγοράσουμε μεταχειρισμένο ή καινούργιο.

                  Φυσικά η θεωρία και τα tips  βοηθάνε αλλά θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο να μιλούσαμε ακόμα πιο συγκεκριμένα. Έτσι κάνοντας μια σχετική έρευνα στην αγορά πήραμε ενδεικτικά κάποια αντιπροσωπευτικά ανταλλακτικά, τα οποία μας «εγκαταλείπουν» συχνότερα μέσα στις πολυσύχναστες πόλεις που κυκλοφορούμε. Πρόκειται για σημεία που αντιπροσωπεύουν βασικές κατηγορίες ανταλλακτικών ενός μικρού αυτοκινήτου όπως το Opel Αstra τoυ 2006 (ένα από τα Best seller μεταχειρισμένα αυτοκίνητα).
                   

                  On Line αγορές

                  Επιλέγοντας το ανταλλακτικό σας από το διαδίκτυο κερδίζουμε χρόνο και χρήμα.

                  Επιλέγοντας το ανταλλακτικό σας από το διαδίκτυο κερδίζουμε χρόνο και χρήμα.

                    Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του, καθώς αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποια παραγγελία από το εξωτερικό, μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ χρονοβόρα, αποτρέποντας κάποιον από αυτή την επιλογή. Αλλά σίγουρα η ελληνική αγορά παρέχει πολλές ευκολίες στην εύρεση ανταλλακτικών λόγω και της τεράστιας γκάμας που διαθέτει. Το διαδίκτυο παρέχει δυνατότητες να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα μπορεί να είσαι κάπου απομακρυσμένα στην επαρχία να παραγγείλεις ένα ανταλλακτικό που δεν βρίσκεις στην περιοχή σου από e-shop που η έδρα του μπορεί να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και την επόμενη μέρα να το χεις την πόρτα σου. Σε πολλές περιπτώσεις και σε πολύ καλή τιμή.
                     

                    Τα top-5 to do για online συναλλαγές

                    Μερικές έξυπνες ηλεκτρονικές κινήσεις για να έχετε γρήγορα, φθηνά και με λιγότερη ταλαιπωρία το ανταλλακτικό που θέλετε.

                    Μερικές έξυπνες "ηλεκτρονικές" κινήσεις για να έχετε γρήγορα, φθηνά και με λιγότερη ταλαιπωρία το ανταλλακτικό που θέλετε.

                      Με το ποντίκι του Η/Υ σου μπορεί πραγματικά να εντοπίσεις και να αγοράσεις το ανταλλακτικό που σου κάνει. Αρκεί βέβαια να προσέξεις κάποιες βασικές παραμέτρους όπως ισχύει άλλωστε και με όλες τις αγορές μας στο ίντερνετ. Έχουν και λέμε:

                      1. Για να διασφαλίσεις τα προσωπικά σου στοιχεία (τηλέφωνο, διεύθυνση κ.ο.κ) πληρώνεις με paypal, ή με προπληρωμένη κάρτα, και φυσικά με αντικαταβολή.
                      2. Όσο πιο γνωστό το ηλεκτρονικό κατάστημα τόσο το καλύτερο διότι θα εφαρμόζει περισσότερες παραμέτρους ασφαλείας.
                      3. Και επειδή οι ιοί δεν υπάρχουν μόνο στα site με πονηρό περιεχόμενο φύτεψε στον υπολογιστή σου και ένα καλό πρόγραμμα anti-virus ή πρόγραμμα Ιnternet security για τυχόν εισβολές κακόβουλου λογισμικού.
                      4. Πρόσεξε να κλικάρεις τα προϊόντα που χρειάζεσαι και να μην κάνεις κάποιο λάθος ώστε να μην βρεθείς έκπληκτος όταν σου αποσταλεί ένα άσχετο προϊόν λόγω κάποιου δικού σου λάθους κατά την διαδικασία παραγγελίας. Πολλά e-shops δεν κάνουν επιστροφές σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι κρίμα να χάσεις χρόνο και χρήμα από μια απροσεξία.
                      5. Πριν το τελικό κλικ της παραγγελίας ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα για να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας είναι πάντα μια καλή συμπληρωματική ενέργεια.

                       

                      Ένας τρόπος αγοράς όχι και… τόσο διαδεδομένος

                      Το διαδίκτυο αν και υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στην αγορά ανταλλακτικών ωστόσο δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα.

                      Το διαδίκτυο αν και υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στην αγορά ανταλλακτικών ωστόσο δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα.

                        Μιλώντας στο Autotriti ο Εμπορικός Διευθυντής της Multipart κ. Γιάννης Καραμήτρος αναφέρει ότι η ηλεκτρονική αγορά «είναι μια νέα αγορά η οποία εμφανίσθηκε  τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης ο τελικός καταναλωτής ψάχνει για οικονομικότερες λύσεις. Επειδή όμως το συγκεκριμένο είδος α) είναι πολύ εξειδικευμένο και διαφέρει ριζικά από απλά καταναλωτικά είδη (πχ ένδυσης η υπόδησης) β) εκτός  από την αγορά του χρειάζεται και τοποθέτηση γ) το DIY (κάντο μόνος σου) δεν είναι και πολύ καλό στην Ελλάδα, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πως θα διαμορφωθεί στο μέλλον αυτή η αγορά».
                         

                        Κοινοποίησέ το »