Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing
Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά: Γιατί συμφέρουν & τι να προσέξεις;

Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά: Γιατί συμφέρουν & τι να προσέξεις;

15.186 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2024)

-Ακριβό ανταλλακτικό; Προτίμησε μεταχειρισμένο!
-Παραγγελίες online ή μέσω τηλεφώνου
-Τσεκάρουμε κι από κοντά, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

Το γιατί χρειάζεται να καταφύγεις στη λύση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού για το επαγγελματικό σου, δε θέλει και πολλή σκέψη, μιας και η απάντηση είναι η προφανής: είναι οικονομικότερο από το καινούργιο!
Και από τη στιγμή που είναι οικονομικότερο από το καινούργιο, τότε δίχως αμφιβολία είναι και πιο προσιτό για την τσέπη του ενδιαφερόμενου. Λαμβάνοντας υπόψη, εξάλλου, πως μπορεί να βρει κανείς ό,τι θέλει σε μεταχειρισμένο για κάθε σημείο και σπιθαμή του οχήματός του, καθίσταται αυτονόητο πως, αν το επιθυμείς, τότε μπορείς ιδανικά να κάνεις όλο το service και τις επισκευές με μεταχειρισμένα μέρη.
Χώρια που, με τις διακοπές του καλοκαιριού να σε περιμένουν στη γωνία – ή να έχουν ήδη ξεκινήσει -, δε θα ήθελες να καταξοδευτείς κιόλας…   
 

Ακριβό ανταλλακτικό; Προτίμησε μεταχειρισμένο!

Εδώ, λοιπόν, είναι που μπαίνει και ο χρυσός κανόνας. Από τη στιγμή που θα επιλέξεις το μεταχειρισμένο, τότε κάνε το να αξίζει. Κοινώς, αγόρασε ένα προϊόν με υψηλό κόστος που υπό άλλες συνθήκες θα το πλήρωνες ακριβά, ώστε να βγεις διπλά κερδισμένος. Να κάνεις τη δουλειά σου και να αποταμιεύσεις κιόλας κάτι από αυτά που δυνητικά θα ξόδευες.
Τι ισχύει όμως με το κόστος ενός ανταλλακτικού εν γένει; Μεταχειρισμένο ή καινούργιο, το μόνο δεδομένο είναι πως η τιμή του θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως το είδος του ή ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βρεθεί, καθώς μη λησμονούμε πως κάποια κομμάτια ίσως να πρέπει να έρθουν με παραγγελία από το εξωτερικό.
 

Παραγγελίες online ή μέσω τηλεφώνου

Τα παλιότερα χρόνια όλες οι παραγγελίες από απόσταση πραγματοποιούνταν μέσω τηλεφώνου ή από αγγελίες στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Πλέον, όμως, έχει μπει και το Ίντερνετ στην εξίσωση, απλοποιώντας κατά πολύ τα πράγματα.
Συνεπώς, αν θέλεις να παραγγείλεις ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, μπορείς απλώς να μπεις στο διαδίκτυο και να ψάξεις για αυτό που σε ενδιαφέρει, με την υποσημείωση βέβαια πως δε θα μπορείς να το αξιολογήσεις έμπρακτα και ιδίοις όμμασι.
Αντίστοιχα, το ίδιο βέβαια θα συμβεί και αν κινηθείς στη λογική του τηλεφωνικού καταλόγου, που – τουλάχιστον πριν από κάμποσα χρόνια – είχε το πλεονέκτημα πως σου έδινε τη δυνατότητα να απομονώσεις τα συνεργεία από το σημείο και την περιοχή της αρεσκείας σου.
Αναφορικά με το e-shop, τώρα, χρειάζεται κι εδώ προσοχή. Διότι αν ο προμηθευτής δε διαθέτει ο ίδιος το ανταλλακτικό και πρέπει να το παραγγείλει από αλλού, τότε ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις εκτός προγράμματος.
 

Τσεκάρουμε κι από κοντά, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

Γενικά, είναι δεδομένο πως – όπως ισχύει σε όλα τα πράγματα, έτσι κι εδώ – η εμπειρική προσέγγιση είναι και η πλέον ενδεδειγμένη. Διότι ξέρεις τι παίρνεις και το βλέπεις κιόλας.
Ακόμα καλύτερα, αν έχεις κάποιο μάστορα που να εμπιστεύεσαι ή τον οποίο να σου συστήνουν άνθρωποι που εμπιστεύεσαι, τότε αυτόματα μπορείς να κερδίσεις χρόνο και να κινηθείς πιο ξεκάθαρα.
Εφόσον μας ενημερώσει δε πως διαθέτει το μεταχειρισμένο για το οποίο ρωτήσαμε, το πιο λογικό είναι να του ζητήσουμε να το δούμε και εμείς οι ίδιοι, ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Δε θα ήθελες σε καμία περίπτωση, άλλωστε, να αγοράσεις έναν  σπασμένο – κολλημένο προφυλακτήρα ή ένα φτερό που στοκαρίστηκε πριν βαφτεί.
Κατά συνέπεια αιτούμαστε να ελέγξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τι είναι αυτό που πρόκειται να αγοράσουμε και παράλληλα ζητάμε πληροφορίες για την κατάστασή του, αλλά και για την προέλευσή του.   
Τέλος, καλό είναι να μην εφησυχάζουμε, όταν βλέπουμε πως η επισκευή καθυστερεί και να επισκεπτόμαστε το συνεργείο για να μαθαίνουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το όχημά μας. Πάντοτε με μέτρο όμως, διότι στόχος είναι να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι να τσακίσουμε τα νεύρα του μάστορα…