Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Η Mercedes-Benz Trucks ανακοίνωσε πως πλέον είναι σε θέση να παράγει υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά για τα φορτηγά της οχήματα…

… με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης ενώ, αξίζει να σημειώσουμε πως τα εν λόγω τμήματα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο (αλουμίνιο).

Τα πρώτα «εκτυπωμένα» ανταλλακτικά

1.994 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2017)

Η Mercedes-Benz Trucks ολοκλήρωσε ένα εκτεταμένο πλαίσιο δοκιμών αναφορικά με την αντοχή και την αποδοτικότητα των πρώτων –μεταλλικών- ανταλλακτικών που έχουν εκτυπωθεί τρισδιάστατα!

Η Mercedes-Benz Trucks ανακοίνωσε πως το πρώτο –τρισδιάστατα εκτυπωμένο (3D printed) ανταλλακτικό, ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κάλυμμα θερμοστάτη, πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις πιο σκληρές δοκιμές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα κατασκευής του και φυσικά η αποδοτικότητα του.
Το γεγονός αυτό, καθιστά την γερμανική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ως μια από τις πρωτοπόρους και σε αυτόν τον τομέα, αναφορικά με την τεχνολογική εξέλιξη των προϊόντων και την υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, η τρισδιάστατη εκτύπωση διαφόρων μερών των μελλοντικών οχημάτων της εταιρείας, θα επιτρέπει στην Mercedes-Benz Trucks να προσφέρει προϊόντα εφάμιλλης ποιότητας, αξιοπιστίας και αντοχής, με σημαντικά μειωμένο κόστος παραγωγής.
Οι δοκιμές εξέλιξης διαφόρων τμημάτων τόσο του κινητήρα όσο και ολόκληρου του οχήματος, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ωστόσο, μέχρι πρότινος αφορούσε σε αντικείμενα από πλαστικό ή διάφορους τύπους πολυμερών.
Πλέον, η δυνατότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης μεταλλικών στοιχείων, τα οποία διακρίνονται για την υψηλή αντοχή τους, κυρίως σε ότι αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες, επιτρέπει στην εταιρεία να διαχειριστεί ακόμη καλύτερα π.χ. παραγγελίες περιορισμένου όγκου. Σε πρώτο στάδιο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην παραγωγή τμημάτων από αλουμίνιο όπου, στην πορεία αποδείχθηκε πως η «3D» εκτύπωση επέφερε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις κλασικές μεθόδους επεξεργασίας του εν λόγω υλικού.
Στόχος της Mercedes-Benz Trucks ήταν η εφαρμογή του νέου αυτού τρόπου κατασκευής σε διάφορα περιφερειακά τμήμα του κινητήρα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, τμήματα του συστήματος ψύξης, της γραμμής μετάδοσης της κίνησης (π.χ. τμήματα των αξόνων), του πλαισίου κ.ο.κ. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου τα εν λόγω τμήματα έχουν ιδιαίτερα πολύπλοκη δομή και σχήμα, η τρισδιάστατη εκτύπωση μειώνει σημαντικά τόσο τον χρόνο όσο και το κόστος κατασκευής τους.
Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί π.χ. να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν για ανταλλακτικά παλαιότερων οχημάτων. Παράλληλα, η διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον χρόνο παράδοσης των εν λόγω ανταλλακτικών καθώς, αυτά θα μπορούσαν –σε βαθος χρόνου- να κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία παραγωγής της Mercedes-Benz, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς τους, από το σημείο… εκτύπωσης τους έως τον πελάτη.