Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Mercedes-Benz eActros (δεξιά) & GenH2 Truck (αριστερά) απέσπασαν το βραβείο «Truck Innovation Award 2021».

    Truck Innovation Award» για το 2021

    1.910 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

        Οι πολλαπλές και εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες που θα συνοδεύουν τα μελλοντικά βαρέα επαγγελματικά οχήματα της Mercedes-Benz Trucks αποτέλεσαν τη βάση για την κριτική επιτροπή του σημαντικού βραβείου καινοτομίας, που απονέμεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ανάδειξης του «International Truck of the Year Award» στην γερμανική εταιρεία παραγωγής φορτηγών.
    Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes-Benz Trucks απέσπασε το βραβείο «Truck Innovation Award 2021» για τα οχήματα «eActros» και «GenH2 Truck» που έχει ήδη παρουσιάσει και σύντομα θα λανσάρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η Daimler Trucks AG, μητρική της Mercedes-Benz Trucks, ανακοίνωσε πρόσφατα πως συγκαταλέγεται μεταξύ των… πρωτεργατών στην πρωτοβουλία «H2 Accelerate», όπου μεταξύ άλλων συμμετέχουν εταιρείες όπως οι Iveco, OMV, Shell & Volvo Trucks, προκειμένου να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για την προώθηση της μαζικής παραγωγής και διάθεσης φορτηγών οχημάτων με συστήματα fuel-cells και καύσιμο το υδρογόνο καθώς και την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού των εν λόγω οχημάτων με υδρογόνο, στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ μέσα στην τρέχουσα δεκαετία. Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ. Martin Daum, Πρόεδρος του ΔΣ της Daimler Trucks AG και μέλος του ΔΣ της Daimler AG, τόνισε πως: «… Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Η2Α συμφωνούν πως τα φορτηγά με καύσιμο το υδρογόνο είναι πρωταρχικής σημασίας για να εκμηδενιστούν οι εκπομπές ρύπων στις μεταφορές του μέλλοντος.
    Αυτή η άνευ προηγουμένου συνεργασία  θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των υδρογονοκίνητων φορτηγών ενώ παράλληλα αποτελεί και μια προτροπή για τους πολιτικούς, τον ανταγωνισμό και την κοινωνία γενικότερα».

     

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)