Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

ΜΑΝ Truck & Bus: Μείωση ρύπων σε οχήματα & εγκαταστάσεις

8.768 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2024)
ΜΑΝ Truck & Bus: Μείωση ρύπων σε οχήματα & εγκαταστάσεις

-Μειώσεις 12,8% στις εκπομπές ρύπων των φορτηγών της, κατά 50% στις εγκαταστάσεις της
-Τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά TGX & TGS στο δρόμο που χάραξε το λεωφορείο Lion΄s City E
-Υδρογονοκίνηση, εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση των απόβλητων παραγωγής, το παρόν και το μέλλον

Μειώσεις 12,8% στις εκπομπές ρύπων των φορτηγών της, κατά 50% στις εγκαταστάσεις της

Βάσει του δελτίου Τύπου της, η MAN βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κάνει πράξη τους στόχους που δεσμεύτηκε να φέρει εις πέρας το 2021 με την προσχώρησή της στην πρωτοβουλία «Science Based Targets initiative» που καταπιάνεται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Συγκεκριμένα, η MAN δεσμεύτηκε να μειώσει μέχρι το 2030 κατά 70 % τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις της διεθνώς και κατά 28 % τις εκπομπές ανά χιλιόμετρο των φορτηγών, των λεωφορείων και των Vans της. Έχοντας ως έτος βάσης το 2019 και ως έτος αναφοράς το 2023 σε αμφότερες τις περιπτώσεις, λοιπόν, τα αντίστοιχα νούμερα ανήλθαν σε 51,2 % και 12,8 %, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MAN Truck & Bus, Alexander Vlaskamp, να τονίζει πως: «Στη MAN Truck & Bus, παρά τη σημαντική αύξηση της παραγωγής μας, καταφέραμε να μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις μας. Ένα επίτευγμα για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Και η αναβάθμιση των προϊόντων μας με βάση τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης αποτέλεσε ορόσημο στο δρόμο προς την απαλλαγή από τον άνθρακα το 2023, χάρη στην ηγετική θέση μας στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων, αλλά και το λανσάρισμα στην αγορά του eTruck».
 

Τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά TGX & TGS στο δρόμο που χάραξε το λεωφορείο Lion΄s City E

Στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων πανευρωπαϊκά, το LionΆs City E είναι, σύμφωνα με την ίδια την MAN, ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αγοράς για το 2023, τέσσερα χρόνια ύστερα από την κυκλοφορία του.
Με την εταιρεία να θέτει ως πρωταρχικό της στόχο της μετατροπή του στόλου της σε οχήματα που θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα κίνησης, θα έλεγε κανείς πως το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών TGX & TGS έρχεται να συνεχίσει αυτήν ακριβώς την παράδοση.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Υδρογονοκίνηση, εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση των απόβλητων παραγωγής, το παρόν και το μέλλον

Στη MAN δε σταματούν στο πλάνο της ηλεκτροκίνησης. Αντιθέτως, εξελίσσουν μια νέα σειρά υδρογονοκίνητων εκδόσεων του TGX (hTGX) με μηδενικές εκπομπές ρύπων που θα παραδοθούν σε πελάτες της εταιρείας μέσα στο 2025, στο πλαίσιο των πιλοτικών δοκιμών εξέλιξής τους, πριν να προωθηθούν στο στάδιο της μαζικής παραγωγής. 
Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα πρότζεκτ που ήδη εφαρμόζεται, μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Νότια Αφρική και στην 'Αγκυρα, ενώ για το έτος 2023 υπολογίζεται από τους κύκλους της MAN ότι το ποσοστό ανακύκλωσης των απόβλητων παραγωγής άγγιξε το 95 %.