Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Γνωρίζεις τα φρένα του φορτηγού σου;

Γνωρίζεις τα φρένα του φορτηγού σου;

Για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.

Για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.

  • Γνωρίζεις τα φρένα του φορτηγού σου;
  • Για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.

Γνωρίζεις τα φρένα του φορτηγού σου;

3.582 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2024)

- Τα βαρέα οχήματα έχουν πολύ μεγαλύτερα φρένα από τα επιβατικά (λόγω μεγαλύτερων φορτίων)
- Τα υδραυλικά φρένα χρησιμοποιούν ειδικό υγρό για να συμπιέσουν το σύστημα και να σταματήσουν το όχημα
- Τα αερόφρενα (πνευματικά φρένα) συμπιέζουν αέρα, ο οποίος πιέζει τις δαγκάνες και σταματά το όχημα
- Τα βαρέα οχήματα φρενάρουν και με το κιβώτιο (περισσότερο όμως υποστηρικτικά)

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Τα βαρέα οχήματα έχουν πολύ μεγαλύτερα φρένα από τα επιβατικά (λόγω μεγαλύτερων φορτίων)

Όταν μιλάμε για φορτηγά, η ταχύτητα, η ισχύς και η επιτάχυνσή τους είναι σημαντικές. Όμως, κανένα από τα παραπάνω δεν είναι σημαντικά αν δεν μπορείς να σταματήσεις όταν θέλεις. Τα φρένα είναι το πιο κρίσιμο μέρος κάθε φορτηγού ή οχήματος.
 
Δεδομένου μάλιστα ότι τα φορτηγά είναι πολύ βαρύτερα από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα (συνήθως επειδή μεταφέρουν φορτία πολλών τόνων), τα συστήματα φρένων τους αποτελούν «σανίδα» σωτηρίας για τους οδηγούς αλλά και όλους τους χρήστες του δρόμου. Γι αυτό και τα φρένα των φορτηγών σχεδιάζονται με γνώμονα την ακρίβεια και την αξιοπιστία, ενώ για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.
 
Τα τρακτέρ, τα ρυμουλκούμενα και τα φορτηγά τείνουν να έχουν τρεις κατηγορίες φρένων: το φρένο στάθμευσης, το φρένο έκτακτης ανάγκης και τα κανονικά φρένα. Το φρένο στάθμευσης και το φρένο έκτακτης ανάγκης είναι ουσιαστικά τα ίδια, με την διαφορά να είναι απλώς ο χρόνος με τον οποίο τα ενεργοποιεί ο οδηγός.

Τα υδραυλικά φρένα χρησιμοποιούν ειδικό υγρό για να συμπιέσουν το σύστημα και να σταματήσουν το όχημα

Τα υδραυλικά φρένα είναι δημοφιλή επειδή είναι αξιόπιστα για την ασφαλή επιβράδυνση των φορτηγών αλλά και των αυτοκινήτων. Είναι επίσης πολύ πρακτικά.

Η υδραυλική πίεση σημαίνει ότι χρησιμοποιεί ειδικό υγρό για την εφαρμογή δύναμης για την πέδηση. Τα υδραυλικά φρένα λειτουργούν με βάση τον νόμο του Pascal στη φυσική, η οποία λέει ότι η πίεση μέσα σε μια απομονωμένη περιοχή μπορεί να διανεμηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις. Με πιο απλά λόγια, μια σχετικά μικρή ποσότητα υγρού μπορεί να ασκήσει μεγάλη δύναμη, προκαλώντας το γρήγορο σταμάτημα του φορτηγού.


Για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.

Για να παραμένουν ασφαλείς οδηγοί και χρήστες του δρόμου πρέπει τα φρένα να είναι καλοσυντηρημένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τα αερόφρενα (πνευματικά φρένα) συμπιέζουν αέρα, ο οποίος πιέζει τις δαγκάνες και σταματά το όχημα

Τα αερόφρενα (ή αλλιώς πνευματικά φρένα) είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύστημα για μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία. Όταν ο οδηγός ασκεί πίεση στο πεντάλ, η ροή του αέρα συμπιέζεται με ένα φίλτρο αέρα. Στη συνέχεια πηγαίνει σε μια δεξαμενή σε μια βαλβίδα εκτόνωσης. Τέλος, ο πεπιεσμένος αέρας φτάνει στο θάλαμο φρένων που τελικά ασκεί πίεση στις δαγκάνες, επιβραδύνοντας τους τροχούς και το όχημα.

Τα βαρέα οχήματα φρενάρουν και με τον κινητήρα (περισσότερο όμως υποστηρικτικά)

Το φρένο κινητήρα είναι ένα βοηθητικό φρένο πρόσθετο στο κανονικό σύστημα, Λειτουργεί ως επιβραδυντής, με ανάσχεση των καυσαερίων. Ουσιαστικά, το βοηθητικό φρένο «κόβει» την τροφοδοσία καυσίμου στον κινητήρα και χρησιμοποιεί τα καυσαέρια του κινητήρα ώστε να επιβραδύνει το φορτηγό.

Συνήθως αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται σε κατηφόρες, όπου τα κανονικά φρένα θα υπερθερμαίνονταν και θα έπαυαν πλέον να είναι χρήσιμα. Δεν αποτελούν όμως την κύρια πηγή φρεναρίσματος και γι αυτό κιόλας χρησιμοποιούνται επικουρικά στο σύστημα πέδησης.

προϊοντα αυτοκινητου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

  • ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

    ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

    Στην ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ θα βρείτε μεταχειρισμένα Ιαπωνικά - Ευρωπαϊκά ανταλλακτικά, σε άριστη κατάσταση, τα οποία εισάγει αποκλιεστικά από Ιαπωνία και Ευρώπη. Όλα σε ανταγωνιστικές τιμές και με την παράδοση να γίνεται γρήγορα στο χώρο σας
     2106612556 Περισσότερα
  • ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Η «Σωτηρόπουλος Νικόλαος» ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον κλάδο της ανύψωσης και της διακίνησης μέσα στην δεκαετία του 1980.
     2103460714 Περισσότερα
  • ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

    ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

    Η εταιρεία Zervos Truck & Car δραστηριοποιείται για 40 χρόνια στον χώρο της εμπορίας ανταλλακτικών φορτηγών και στον κλάδο των αξεσουάρ και εξοπλισμού τους. Θα βρείτε τα πάντα από αξεσουάρ - ανταλλακτικά φορτηγού! Διαθέτουν πάνω από 10.000 προϊόντα!
     2105157374 Περισσότερα
  • ΕΜΑΝ FULLER A.E.

    ΕΜΑΝ FULLER A.E.

    Η EMAN FULLER A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου ανταλλακτικών εδώ και 43 χρόνια. Εξειδικεύεται στα φορτηγά, λεωφορεία αλλά και τις μηχανές θαλάσσης ΜΑΝ. 
     210 5130136 Περισσότερα
  • Σταυρόπουλος Trailers

    Σταυρόπουλος Trailers

    Η Σταυρόπουλος Trailers έχει σαν αποκλειστική της δραστηριότητα την κατασκευή τρέιλερ μεταφοράς σκαφών από 3.μ έως 12μ καθώς και μπαγκαζιέρες μεταφοράς αποσκευών σε πολλές διαστάσεις.
     2105141515 Περισσότερα
  • ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

    ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

    Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ» προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για λεωφορεία, είτε αυτό είναι service, είτε είναι η εύρεση ανταλλακτικών, γνήσιων ή μεταχειρισμένων. Επιπλέον, είναι η επίσημη εταιρία-αντιπρόσωπος της γνωστής βελγικής VanHool στην Ελλάδα.
     2103460288 Περισσότερα

προϊοντα αυτοκινητου - ΦΡΕΝΑ

  • KARSOU BRAKE SOLUTIONS

    KARSOU BRAKE SOLUTIONS

    Η εταιρεία KARSOU BRAKE SOLUTIONS δραστηριοποιείται στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων πέδησης, επιβράδυνσης, έλξης και ανάρτησης, στον τομέα μηχανουργικών εργασιών καθώς και στην εμπορία σχετικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ για νταλίκες, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα.
     2105551450 Περισσότερα
  • Eurobrakes

    Eurobrakes

    Eurobrakes λειτουργεί με επιτυχία για περισσότερο από 20 χρόνια, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό τους εξυπηρετούν με αξιοπιστία τους επαγγελματίες κατόχους φορτηγών άνω των 3.5 τόνων και λεωφορείων.Οι ειδικότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική διάγνωση βλαβών, τις εγκαταστάσεις και επισκευές φρένων, αναρτήσεων, ηλεκτρόφρενων, retarder, itarde και άλλων. Η αφοσίωσή τους σε αυτούς τους τομείς τους έχει καθιερώσει στον χώρο των επαγγελματιών.
     210 5559818 Περισσότερα
  • BRAKETRUCK

    BRAKETRUCK

    Το συνεργείο φρένων φορτηγών BRAKETRUCK στον Ασπρόπυργο, φροντίζει για την άριστη κατάσταση του συστήματος πέδησης του οχήματός σου. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, άμεση εξυπηρέτηση, φιλικές τιμές.
     2105584520 Περισσότερα
  • ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

    ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

    Από το 1972 η εταιρεία «Πετρομελίδης και ΣΙΑ» προσφέρει εξειδικευμένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματικού αυτοκινήτου. Βρείτε αυτό που ψάχνετε με ένα κλικ στο πρότυπο eshop της!
     2310 768135, 2310 524068 Περισσότερα
  • Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

    Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

    Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεργείου των Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  400 τ.μ., στον Ασπρόπυργο ειδικεύονται στην επισκευή και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων πέδησης ABS, EBS, ECAS, ASR, TEBS και RCAS
     2105584240 – 2105584242 Περισσότερα