Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διευκρινήσεις για τη στάση της απέναντι στους διαμεταφορείς έδωσε η ΟΦΑΕ αναφορικά με τις αιτιάσεις της στις νέες διατάξεις του άρθρου 104.

«Δεν ανταγωνιζόμαστε τους διαμεταφορείς»

2.111 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2017)

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΟΦΑΕ διευκρινίζει τη θέση της αναφορικά με το άρθρο 104 του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και τη σχέση της με τους διαμεταφορείς.

Σύμφωνα και με όσα έχουμε ήδη δημοσιεύσει, σε σχετική ανακοίνωση της που εξεδόθη στις 16/5/2017, η ΟΦΑΕ κατάθεσε τις θέσεις και τις απόψεις της αναφορικά με τις διατάξεις του άρθρου 104 του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, που τελικά ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας φυσικά την απόσυρση του, έστω και την ύστατη στιγμή.
Ωστόσο, με αφορμή διαμαρτυρίες από τον κλάδο των διαμεταφορέων σχετικά με τις διατυπώσεις του εν λόγω δελτίου τύπου, η ΟΦΑΕ διευκρινίζει τα εξής:
«Όπως προκύπτει από το κείμενο του δελτίου τύπου, η ΟΦΑΕ δεν εκφράζει κανένα ανταγωνισμό προς τους διαμεταφορείς. Είναι γνωστό ότι οι δύο κλάδοι (αυτοκινητιστές και διαμεταφορείς) συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται στη λειτουργία της μεταφορικής αλυσίδας.
Εκείνο που είναι σαφές ότι επισημαίνουμε στο δελτίο τύπου είναι ότι, η κατάργηση της επαγγελματικής αυτοτέλειας των κλάδων μας και ο κίνδυνος ανάληψης της όλης μεταφορικής δραστηριότητας από τα μεγάλα συμφέροντα, υπέρ των οποίων οι ρυθμίσεις του άρθρου 104 διαμορφώνουν συνθήκες άλωσης της μεταφορικής αγοράς.
Δεν εννοούμε φυσικά τη σημερινή μικρομεσαία μεταφορική και διαμεταφορική επιχείρηση, που θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν αν υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις, αλλά τα τραστ και τα μεγάλα συμφέροντα που θα τις υπερσκελίσουν.
Και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε ο κοινός μας αγώνας να αποτρέψει αυτήν τη ζοφερή προοπτική
».