Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση όλων στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της ΜΕΤΑδρασης για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Μεγάλη επιτυχία στην δράση του Taxibeat για τους πρόσφυγες

2.095 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2015)

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των Αθηναίων στην πρωτοβουλία της Taxibeat για τους πρόσφυγες ενώ και πολλές εταιρείες της αγοράς συνέβαλλαν η κάθε μια με τον τρόπο της.

Χάρη στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της Οργάνωσης της Κοινωνίας Πολιτών «ΜΕΤΑδραση» αλλά και την ανταπόκριση των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, μέσα σε μόλις 4 ώρες συγκεντρώθηκαν συνολικά έξι εμπορευματοκιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως 2.591 χρήστες της εφαρμογής Taxibeat κάλεσαν κάποιον από τους οδηγούς ΤΑΧΙ που συνεργάζονται με την υπηρεσία προκειμένου να τους παραδώσουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Λόγω της πρωτοφανούς συμμετοχής, οι 120 εθελοντές οδηγοί ΤΑΧΙ κατάφεραν να εξυπηρετήσουν συνολικά 1.064 κλήσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, καλύπτοντας το 40% των κλήσεων.

Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δράσης, δημιουργήθηκαν σημεία διαλογής σε Μαρούσι, Κατεχάκη, Κολωνάκι, Ίλιον, Κερατσίνι και Ελληνικό αλλά και στις εγκαταστάσεις της ΜΕΤΑδρασης στον Κολωνό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την επιχείρηση υποστήριξαν σημαντικά η Ελληνική Εταιρεία Logistics, η ΧΑΡΤΣΑΣ Μεταφορική Α.Ε., που προσέφερε τα κοντέινερ και η AVIS.

Με οχήματα τους συνέδραμαν ακόμη οι εταιρείες Limitless, Mega Group SA, Synergy ενώ, με υλικά συσκευασίας οι εταιρείες Praktiker και Σκλαβενίτης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, περισσότεροι από 300 πολίτες, αποφάσισαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, στα έξι σημεία διαλογής που προαναφέραμε.