Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Δείτε πως ένα φορτηγό 10,5t. μπορεί να εκτελέσει ένα άλμα μήκους 37 μέτρων και μάλιστα σε χιονισμένο οδόστρωμα!

Έτσι το κάνουν στο Rally Dakar!

6.416 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2017)

Όσοι νομίζουν πως ένα άλμα 37μ. (στο χιόνι) για ένα φορτηγό 10,5t. είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, τότε δεν είναι ενημερωμένοι για τις δυνατότητες των φορτηγών και των πληρωμάτων που διαγωνίζονται στο Rally Dakar…

O επαγγελματίας οδηγός αγώνων, Eduard Nikolaev, δεν είναι κάποιος… τυχαίος καθώς έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα 3 πρώτες θέσεις καθώς και 8 παρουσίες στο podium των νικητών του σκληροτράχηλου Rally Dakar (πάντα με την αγωνιστική ομάδα της Kamaz) στην κατηγορία των φορτηγών από το 2007. Μάλιστα, ήταν αυτός που τελικά θριάμβευσε και στο φετινό αγώνα που διοργανώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Στο σχετικό βίντεο που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να δείτε τον –γεννημένο το 1984- οδηγό της Kamaz να δοκιμάζει τόσο τις αντοχές του αγωνιστικού φορτηγού Kamaz 4326 όσο και τις δικές του… κάπου στην Ρωσία, επιχειρώντας με απόλυτη επιτυχία ένα άλμα 37μ. και μάλιστα σε χιονισμένο οδόστρωμα!
Προκειμένου να αντιληφθείτε καλύτερα τις απαιτήσεις του εν λόγω εγχειρήματος, αξίζει να αναφέρουμε πως προκειμένου να επιτευχθεί το εν λόγω άλμα, το βάρους 10,5t. φορτηγό με τον V8 κινητήρα των 16,2λτ. που αποδίδει ισχύ 1.000 ίππων, πρέπει να αναπτύξει ταχύτητα 140 χλμ./ώρα σε χιονισμένο οδόστρωμα.
Ο οδηγός του από την άλλη πρέπει να δεχθεί δυνάμεις της τάξης των 12g(!).
Τέλος, πληροφοριακά δεν πρέπει να παραλείψουμε πως η επιτάχυνση του εν λόγω φορτηγού από στάση στα 100χλμ./ώρα ορίζεται στα 11,5 δλ.
Η συνέχεια στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…