Τεχνικό

ΔΙΑΦΟΡΑ
«Adaptive Brake Light»
Σήμα «κινδύνου»
Διαβάστηκε από 1471 αναγνώστες
Ένα νέο στοιχείο προστίθεται στον έξτρα εξοπλισμό όλων των νέων Mercedes-Benz Vito, Viano και Sprinter και μάλιστα χωρίς καμία χρέωση. Ο λόγος για το σύστημα "Adaptive Brake Light", που αναλαμβάνει να μειώσει τους κινδύνους σύγκρουσης με κάποιο όχημα που ακολουθεί, σε περίπτωση απότομης επιβράδυνσης.
Όταν ο οδηγός ενός Mercedes-Benz Vito, Viano ή Sprinter, για οποιοδήποτε ενδεχόμενο ή λόγο, προβεί σε μια έντονη επιβράδυνση του οχήματος (το λεγόμενο και ως "φρενάρισμα πανικού") από ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χλμ./ώρα, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας - ESP αναλαμβάνει να θέσει αυτόματα σε λειτουργία το πρόγραμμα "Adaptive Brake Light", διασφαλίζοντας πως τα οπίσθια φωτιστικά σώματα του οχήματος θα αναβοσβήνουν έντονα (λειτουργία ALARM), προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο όσους ακολουθούν σε πορεία πίσω από το όχημα. Από τη στιγμή που ο οδηγός θα μειώσει σημαντικά την πίεση που ασκεί στο πεντάλ του φρένου, τα φώτα STOP (κόκκινα) θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, σε περίπτωση κατά την οποία το σύστημα "Adaptive Brake Light" ενεργοποιηθεί κατά την επιβράδυνση από ταχύτητα άνω των 70 χλμ./ώρα και συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, τα φώτα ALARM θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και θα απενεργοποιηθούν ξανά μόλις το όχημα ξεκινήσει και κινείται με ταχύτητα άνω των 10 χλμ./ώρα. Φυσικά, ο οδηγός μπορεί να τα απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή θελήσει, με τη βοήθεια του σχετικού διακόπτη. Με λίγα λόγια πρόκειται για ακόμη ένα καινοτόμο σύστημα ασφάλειας, προερχόμενο από την "ειδική" σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας Μercedes-Benz, ενώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι προστίθεται στον έξτρα εξοπλισμό των Vito, Viano και Sprinter, χωρίς κάποια χρέωση και με σκοπό να αποτελέσει ένα ακόμη λιθαράκι για ακόμη πιο ασφαλείς μετακινήσεις.
H οποιαδήποτε έντονη επιβράδυνση του οχήματος από ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χλμ./ώρα θέτει σε λειτουργία το σύστημα "Adaptive Brake Light", με τα οπίσθια φωτιστικά σώματα του οχήματος να αναβοσβήνουν έντονα, όπως στη λειτουργία ALARM, προειδοποιώντας τους οδηγούς που ακολουθούν.Advertisement Advertisement