Παρουσίαση

Van
Αποστολή στη Γερμανία για το νέο Mercedes-Benz Vito
Δείχνει το δρόμο
Διαβάστηκε από 9819 αναγνώστες
Η Mercedes-Benz καταφέρνει για μια ακόμη φορά να παραδώσει μαθήματα στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, καθώς ήδη έχει καταφέρει να υπερβεί τον… ύφαλο της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα με εκπροσώπους όπως η νέα γενιά του Vito, θεωρείται βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα αυξήσει περαιτέρω την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των αγορών στο λογότυπο με το αστέρι.
Η Mercedes-Benz, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών της (Van), δείχνει να είναι από τις πρώτες εταιρείες που ξεπερνά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η χρηματοπιστωτική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια ματιά στα αποτελέσματα των πωλήσεών της για το 1ο 6μηνο του 2010 φανερώνει του λόγου το αληθές. Με 106.048 πωλήσεις παγκοσμίως, η γερμανική εταιρεία διέθεσε κατά 50% περίπου περισσότερα Van σε σχέση με τα 70.705 οχήματα που είχε πουλήσει το αντίστοιχο διάστημα του 2009. 
Μάλιστα μόνο στην Ε.Ε. των 27 οι πωλήσεις έφτασαν στα 76.000 οχήματα και παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 39%. Για να αποσπάσει ωστόσο μερίδιο αγοράς άνω του 17% στις πωλήσεις Van της Ε.Ε., η Mercedes-Benz έχει βασιστεί σε ένα μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1995. Ο λόγος για το Vito, που κατάφερε άμεσα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, ενώ το ίδιο συνέβη και για τη δεύτερη γενιά του, που ακολούθησε το 2003. 
Το στοίχημα, λοιπόν, που έπρεπε να κερδίσει η Mercedes-Benz ήταν η εξέλιξη της νέας γενιάς του Vito σε τέτοιο βαθμό, που να μπορεί να συνεχίσει την εξαιρετική εμπορική πορεία των προκατόχων του απέναντι σε έναν αναμφίβολα πολυπληθέστερο και αναβαθμισμένο ανταγωνισμό. Για το λόγο αυτό δαπανήθηκαν περίπου 250 εκ. ευρώ μέσα στην τελευταία 3ετία στην εξέλιξη του Vito και της επιβατικής έκδοσής του (Viano), καθώς και στην επέκταση και αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τους στη Βιτόρια (Ισπανία). 
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των νέων Vito και Viano στο Αμβούργο. Οι πρώτες εντυπώσεις; 
Το νέο γερμανικό Van διατηρεί αναλλοίωτες τις βασικές αξίες όλων των εκπροσώπων της Mercedes-Benz, όπως την άνεση, την ασφάλεια και την ποιότητα, ενώ παράλληλα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στους κυριότερους τομείς που σχετίζονται με τη χρήση για την οποία προορίζεται. Βασίζεται σε νέο πλαίσιο με αυξημένη ακαμψία, έχει νέες αναρτήσεις και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, οι κινητήρες του είναι πιο οικονομικοί και καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro5, ενώ τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό έχουν δεχθεί ανανεωτικές σχεδιαστικές "πινελιές", που στοχεύουν στη βελτίωση της αισθητικής και της εργονομίας. 
Με λίγα λόγια, η νέα γενιά του Vito είναι καλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά σε όλους τους τομείς και πρόκειται για έναν από τους πληρέστερους εκπροσώπους της κατηγορίας του.

 
 Αποστολή στη Γερμανία για το νέο Mercedes-Benz Vito
Αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση
Νέοι κινητήρες με έως και 224 ίππους
Βελτιωμένες μεταφορικές δυνατότητες
Εξαιρετική οδική συμπεριφορά


Advertisement