Παρουσίαση

Van
Πληρότητα σε όλους τους τομείς
Κινητήρες τεχνολογίας EEV με ισχύ 163 ή 190 ίππων
Διαβάστηκε από 8372 αναγνώστες
Ο νέος 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας OM 651 των 163 ίππων που κινεί τις βασικές εκδόσεις του Sprinter Travel 65 είναι ένα τεχνολογικό θαύμα που παρουσιάστηκε το 2009, βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα του γερμανικού μοντέλου.
To Sprinter Travel 65 προσφέρεται με δύο νέους, οικονομικούς σε κατανάλωση και εξαιρετικά φιλικούς προς το περιβάλλον, κινητήρες. Η βασική επιλογή αφορά στον OM 651 των 2,2 λτ. που αποδίδει ισχύ 163 ίππων και ροπή 360Nm, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις εφοδιάζονται με τον 3,0λιτρο V6 OM 642 που προσφέρει 190 ίππους και μέγιστη ροπή 440 Nm.
Αμφότεροι καλύπτουν τόσο τις προδιαγραφές της Euro5, όσο και του -αυστηρότερου- ευρωπαϊκού πρωτοκόλλου EEV και διακρίνονται για την ελαστικότητα τους και την άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού. Σε σχέση με τα μηχανικά σύνολα που αντικαθιστούν, οι νέοι αυτοί κινητήρες εμφανίζονται πιο αθόρυβοι, ενώ χάρη στην ύπαρξη του συστήματος Common-Rail νέας γενιάς με πίεση 1.800 bar έχει αυξηθεί η απόδοση τους, με παράλληλη μείωση τόσο της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, όσο και των εκπομπών ρύπων, αποτέλεσμα της καλύτερης καύσης. Για την επεξεργασία των καυσαερίων δεν απαιτείται η προσθήκη διαλύματος AdBlue, καθώς αυτά επανακυκλοφορούν στον θάλαμο καύσης του κινητήρα (τεχνολογία EGR). Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δύο κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι (σύστημα δύο σταδίων) με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας.
Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε πως όλες οι εκδόσεις του Sprinter Travel εφοδιάζονται με το νέο -υπερσύγχρονο- μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ECO-Gear (6 σχέσεων) που έχει εξελιχθεί με γνώμονα την βέλτιστη εξοικονόμηση καυσίμου. Η κλιμάκωση των σχέσεων του εν λόγω κιβωτίου επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές μειώνοντας πέραν της κατανάλωσης και τα επίπεδα του παραγόμενου θορύβου.

 
 Το νέο Mercedes-Benz Sprinter Travel 65
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κινητήρες τεχνολογίας EEV με ισχύ 163 ή 190 ίππων
¶νετοι χώροι για έως και 18 επιβάτες
¶νετο, ευέλικτο και ασφαλές στον δρόμο
Τεχνικά χαρακτηριστικά


Advertisement