Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
100 νέα λεωφορεία φυσικoύ αερίου! Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας

100 νέα λεωφορεία φυσικoύ αερίου! Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας

9.094 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2024)

- Θα είναι αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων της Iveco Bus
- Θα λειτουργούν με φυσικό αέριο (CNG)
- Συνολικά 1300 καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορούν ως τα τέλη του 2025.

Θα είναι αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων της Iveco Bus

Και επίσημα έπεσαν οι υπογραφές για την προμήθεια 100 αρθρωτών λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου τα οποία θα λειτουργούν τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Η υπογραφή αυτή αποτελεί το πρώτο μέρος του μεγάλου διαγωνισμού, που τρέχει από το 2021, μέσω του οποίου αναμένονται συνολικά 300 ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θα λειτουργούν με φυσικό αέριο (CNG)

Τα λεωφορεία είναι 18 μέτρων και τα προμηθεύει η Iveco Bus. Είναι μάλιστα από την νέα σειρά λεωφορείων της Iveco, ονόματι Urbanway, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία στις εκδόσεις CNG εμφανίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 16% σε σχέση με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, την ίδια στιγμή που ο περιορισμός των εκπομπών CO2 είναι της τάξης του 19%. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο ένα υβριδικό σύστημα 48V το οποίο τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 35 kW (47 hp), ο οποίος βοηθάει κατά την εκκίνηση και επιπλέον λειτουργεί ως γεννήτρια για την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας που παράγεται κατά την επιβράδυνση και την πέδηση του οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Συνολικά 1300 καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορούν ως τα τέλη του 2025.

Στον στόλο λεωφορείων η Ελλάδα έχει μέσο όρο ηλικίας οχημάτων που ορίζεται στα 19 έτη. Και αυτό είναι λογικό, καθώς εκατοντάδες παλαιότερα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας από τη δεκαετία του 1990 και πολλά ξεπερνάνε και τα 30 έτη λειτουργίας. Στόχος είναι η κυκλοφορία 951 καινούργιων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ως τα τέλη του 2025, ενώ συνολικά θα προμηθευτούν 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.