ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Mercedes-Benz: Ανάκληση φορτηγών Actros

3.111 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2011)

Στην ανάκληση συνολικά 1.012 φορτηγών Actros με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούνιο του 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2009 προχωρά η Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για έλεγχο στο ηλεκτρικό σύστημα και αντικατάσταση πώματος ασφαλείας της ράβδου λαδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ προχωρά στην ανάκληση 1.012 συνολικά φορτηγών Actros (σειρά 930- 934) με ημερομηνία κατασκευής από τον Ιούνιο 2006 έως και τον Νοέμβριο 2009.
Στα εν λόγω οχήματα ενδέχεται να τρίβεται η ηλεκτρική καλωδίωση στην βάση του εγκεφάλου του κινητήρα και αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος (π.χ. λειτουργία κινητήρα, διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων κ.ά.). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω της τριβής, ενδέχεται να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια υπό θετική τάση με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Παράλληλα, στο πλαίσιο βελτιστοποίησης των οχημάτων, θα τοποθετηθεί ένα νέο πώμα ασφαλείας για το σωληνωτό οδηγό της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού, το οποίο αποτρέπει την πιθανή διαρροή λαδιού.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής προκειμένου να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz για να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.