Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επαγγελματίες... υπερ-πολυτελείας

39.920 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2012)

Η κατηγορία των Pick-Up κυριαρχεί στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στις εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες των εκπροσώπων της και την δυνατότητα πρόσβασης σε πάσης φύσεως εδάφη χάρη στα αξιόπιστα συστήματα 4κίνησης. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που αφορούν στις πραγματικές «δυνατότητες» των ελαφρών ημιφορτηγών.

Με μια ματιά
12 ελαφρά ημιφορτηγά
 8 εκδόσεις Single Cab
 8 εκδόσεις Extra (Extended, RAP κ.ά.) Cab
 12 εκδόσεις Double Cab
 Ωφέλιμα φορτία από 685 έως και 1.240 κιλά
 Χώροι φόρτωσης με μήκος έως 2.315 και πλάτος 1.620 χλστ.
 Ελκτική ικανότητα έως και 3,0t.

Μ ε μερίδιο αγοράς που υπερβαίνει σταθερά το 60% επί του συνόλου των πωλήσεων της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών στην χώρα μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας περίπου, τα Pick-Up έχουν κερδίσει κατά κράτος την εμπιστοσύνη των Ελλήνων αγροτών και όχι μόνο.
Με προηγμένα συστήματα 4κίνησης που θα έκαναν ακόμα και τα πληρέστερα καταρτισμένα 4x4 επιβατικά να… ζηλέψουν, θέσεις για έως και πέντε ενήλικους επιβάτες σε ευρύχωρες καμπίνες με εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κάμερες οπισθοπορείας, δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα κ.ο.κ., τα Pick-Up εμφανίζουν αρκετές ιδιαιτερότητες και φυσικά, δε μπορούν να χαρακτηριστούν απλώς ως σκληροτράχηλα επαγγελματικά οχήματα.
Ωστόσο, πρωτίστως και πάνω από όλα, αυτό ακριβώς είναι.
Με δυνατότητα μεταφοράς έως και δύο ευρωπαλετών στην καρότσα τους ή ωφέλιμο φορτίο τουλάχιστον 600+ κιλών (έως και 1.200+ κιλά σε ορισμένες περιπτώσεις), τα Pick-Up είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις με κοντή, επιμηκυμένη ή διπλή καμπίνα επιβατών και ανάλογες διακυμάνσεις του χώρου φόρτωσης.
Βασικό μέλημα των εταιρειών κατασκευής τους εξακολουθεί να αποτελεί η αξιοπιστία των μηχανικών τους μερών, το μειωμένο κόστος χρήσης και συντήρησης αλλά και η μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερων φορτίων ακόμα και σε διαδρομές που δεν εντάσσονται σε κανέναν οδικό χάρτη.
Παράλληλα όμως δεν ξεχνούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας ολοένα και αυξανόμενης μερίδας υποψήφιων αγοραστών που δεν ψάχνουν μόνο για έναν «σκληροτράχηλο συνεργάτη», αλλά και για ένα όχημα που θα τους συντροφέψει στον ελεύθερο χρόνο τους, είτε σε εξορμήσεις με φίλους για υπαίθριες δραστηριότητες είτε με την οικογένεια σε στιγμές χαλάρωσης.
Αυτό καθίσταται σαφές και από τη… νέα τάξη πραγμάτων που είναι σαφές πως δημιουργείται με την έλευση πολλών νέων μοντέλων, όπως είναι τα Fiat Strada αλλά και το Ford Ranger που αναμένεται να λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.