Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κατά τη διάρκεια της προσεχούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, η Peugeot Professionel θα παρουσιάσει το πλήρως ηλεκτροκίνητο Partner.

Το νέο ηλεκτροκίνητο Partner θα λανσαριστεί μέσα στο 2ο 3μηνο του 2013 και θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 67 ίππων και 200 Nm ροπής.

Νέο 100% ηλεκτρικό Peugeot Partner

2.926 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2012)

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα –αμιγώς ηλεκτροκίνητη- έκδοση του Partner αναμένεται να παρουσιάσει η Peugeot Professionnel στην προσεχή έκθεση του Ανοβέρου (ΙΑΑ) που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2013.

Το νέο Peugeot Partner παρουσιάστηκε μέσα στην άνοιξη του 2012 και σε σχέση με τον προκάτοχο του έχει να επιδείξει αναβαθμισμένη σχεδίαση αμαξώματος, πληρέστερο εξοπλισμό καθώς και πιο αποδοτικούς –και κυρίως- πιο φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, με εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από τα 118 g CO2/km.

Ωστόσο η γαλλική εταιρεία δεν σταματά εκεί και στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, έχει προγραμματίσει την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς μοντέλου της, αμιγώς ηλεκτροκίνητης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, το νέο Peugeot Partner Electrique θα εφοδιάζεται με δύο υψηλής απόδοσης μπαταρίες ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 22,5 kW/h.

Οι εν λόγω μπαταρίες θα παρέχουν τα απαιτούμενα αποθέματα ενέργειας σε έναν ηλεκτροκινητήρα με ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις που αποδίδει μέγιστη ισχύ 49 kW (67 ίπποι) και ροπή 200 Nm.

Προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο σύνολο των απαιτήσεων χρήσης του, το νέου ηλεκτροκίνητο Peugeot Partner έχει να επιδείξει δύο διαφορετικές διαδικασίες φόρτισης των μπαταριών του. Η κανονική φόρτιση τους διαρκεί από 6- 9 ώρες ενώ μέσω στης ταχείας φόρτισης διασφαλίζεται η πλήρωση του 80% του φορτίου των μπαταριών μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Peugeot Professionnel, η αυτονομία του ηλεκτροκίνητου Partner ανέρχεται στα 170 χλμ.

Μέσω μιας ειδικής οθόνης στο ταμπλό του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για την κατανάλωση ενέργειας από τον ηλεκτροκινητήρα καθώς και χιλιόμετρα που είναι σε θέση να διανύσει ακόμα μέχρι την επόμενη φόρτιση των μπαταριών.

Όπως και στα υπόλοιπα οχήματα του ανταγωνισμού που προσφέρονται και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις (υβριδικές ή μη), το Partner Electrique είναι σε θέση να ανακτά μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που δαπανά ο κινητήρας κατά την διάρκεια των επιβραδύνσεων του ενώ ειδικές ρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα «ενεργοβόρα» συστήματα του οχήματος όπως το κλιματιστικό. Τέλος σε ότι αφορά στον εξοπλισμό του, το νέο ηλεκτρικό Partner θα εφοδιάζεται με το σύστημα ESP που περιλαμβάνει το Hill Start Assist στον βασικό πακέτο εξοπλισμού.

Το ηλεκτρικό Partner αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 20 3μηνο του 2013 και θα παράγεται στην γραμμή παραγωγής του Ομίλου PSA στο Vigo της Ισπανίας, όπως και οι υπόλοιπες συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου.

Θα προσφέρεται με δύο μήκη αμαξώματος (4,38 ή 4,63 μέτρων), και αντίστοιχο χώρο φόρτωσης με όγκο από 3,3- 4,1 κ.μ. και μήκος από 1,8- 3,25 μέτρα αντίστοιχα. Το ωφέλιμο φορτίο του θα ανέρχεται τέλος έως και στα 685 κιλά.