Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Με την χρήση μιας ειδικής πλατφόρμας, ένα μη τροποποιημένο Toyota Tundra αναμένεται να έλξει το βάρους 136t. (περίπου) διαστημικό λεωφορείο Endeavor.

Πώς να μεταφέρεις ένα διαστημικό λεωφορείο;

3.533 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2012)

Η απάντηση στο άνωθεν –μάλλον ρητορικό- ερώτημα ήταν απλή για τους υπεύθυνους του California Science Center καθώς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα –μη τροποποιημένο- Toyota Tundra!

Ως γνωστόν η μετριοπάθεια ποτέ δεν αποτέλεσε το βασικό γνώρισμα των κατοίκων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει το νέο διαφημιστικό κόλπο που η Toyota, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για να εκθειάσει τις μεταφορικές δυνατότητες του Pick-Up Tundra.

Το εγχείρημα σχετίζεται με την μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Endeavor από το διεθνές αεροδρόμιο του Λος ¶ντζελες στην… τελευταία κατοικία του ή πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια όπου και θα εκτίθεται πλέον, (από τις 30/10/2012).

H απόσταση που το Endeavor επιβάλλεται να διανύσει ανέρχεται στα 20 χλμ. περίπου, ωστόσο στα τελευταία 400 μέτρα, ένα –μη τροποποιημένο- Toyota Tundra (ο ομόλογος του Hilux για την αγορά των ΗΠΑ), θα αναλάβει να σύρει το διαστημικό λεωφορείο.

Αν έχετε την παραμικρή απορία σχετικά με το πώς μπορεί ένα Toyota Tundra V8 να σύρει ένα φορτίο 136t. περίπου (δηλαδή 30 φορές περισσότερο από την μέγιστη ελκτική του ικανότητα), τότε η απάντηση είναι απλή. Θα χρησιμοποιηθεί μια ειδική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εδράζεται το διαστημικό λεωφορείο.

Χωρίς να θέλουμε να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς ειλικρινά δεν νομίζουμε πως υπάρχει κανένας σημαντικός λόγος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Toyota Tundra που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του εγχειρήματος θα εφοδιάζεται με έναν «απλό» κινητήρα V8, χωρητικότητας 5,7 λτ. ενώ η ελκτική του ικανότητα ανέρχεται 4,5t. περίπου.