Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο DAF XF Euro6 παρουσιάστηκε στην ΙΑΑ 2012 και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα μέσα στην άνοιξη του 2013.

Ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του είναι η πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου με το νέο πίνακα οργάνων και τη βελτιωμένη εργονομία.

Ο νέος PACCAR MX των 12,9 λτ. θα προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 410, 460 και 510 ίππων με αντίστοιχη ροπή από 2.000- 2.500 Nm.

Η σχεδίαση της καμπίνας του νέου DAF XF έχει μεταβληθεί σημαντικά με σαφή οφέλη και στην μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή του οχήματος.

Η δεξαμενή για το AdBlue (με όγκο από 90- 140 λτ.) εδράζεται πλέον κάτω από την καμπίνα συμβάλλοντας στην χωροταξική διαρρύθμιση του πλαισίου.

Το νέο DAF XF είναι σε θέση να υποστηρίξει δεξαμενές καυσίμων με όγκο έως και 1.500 λτ., γεγονός που αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του.

Το νέο DAF Euro6 XF στην IAA 2012

3.713 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2012)

Τη νέα ναυαρχίδα της στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα παρουσίασε η DAF Trucks στην φετινή ΙΑΑ. Το XF Euro6 έχει να επιδείξει νέα σχεδίαση και πλαίσιο καθώς και νέα –πιο ευρύχωρη- καμπίνα.

Το κορυφαίο βαρύ φορτηγό στην γκάμα της DAF Trucks αναμένεται να αρχίσει να παράγεται μέσα στην άνοιξη του 2013. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η ολλανδική εταιρεία, το XF θα προσφέρεται με το νέο PACCAR MX των 12,9 λτ. που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6 ωστόσο, οι τεχνολογικές καινοτομίες που υιοθετεί δεν σταματούν εκεί.

Συγκεκριμένα, η DAF Trucks αναφέρει πως το νέο XF έχει να επιδείξει μια σαφέστατα πιο αεροδυναμική σχεδίαση της καμπίνας, νέο ελαφρύτερο πλαίσιο με εξαιρετική χωροταξική διαρρύθμιση που έχει ως αποτέλεσμα –μεταξύ άλλων- την σημαντική μείωση του απόβαρου, εμφανίζει μειωμένη μέση κατανάλωση καυσίμου (στα πλαίσια των εκδόσεων ATe των εκδόσεων Euro5) ενώ παράλληλα, τα διαστήματα μεταξύ των σέρβις του έχουν αυξηθεί στα 150.000 χλμ.

Τέλος σημαντικές λύσεις για τον οδηγό αναμένεται να προσφέρει το πρόγραμμα «Driver Performance Assistant» (DPA) που θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

 

Ο νέος PACCAR MX Euro6

Ο νέος PACCAR MX των 12,9 λτ. καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6 χάρη σε μια σειρά επεμβάσεων- βελτιώσεων που περιλαμβάνουν το νέο σύστημα επεξεργασίας των καυσαερίων με τον καταλυτικό μετατροπέα DeNOx και το ενεργό φίλτρο μικροσωματιδίων DPF,

Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο θα προσφέρεται αρχικά σε εκδόσεις με ισχύ 410, 460 και 510 ίππων με μέγιστη ροπή που θα κυμαίνεται από τα 2.000- 2.500 Nm και θα είναι διαθέσιμη από το φάσμα των 1.000- 1.425 σ.α.λ.

Παράλληλα η DAF Trucks έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοπιστία του εν λόγω κινητήρα με αποτέλεσμα να ανακοινώνεται πως η διάρκεια ζωής του ανέρχεται στα 1,6 εκ. χλμ. ενώ τα διαστήματα μεταξύ των σέρβις του ορίζονται στα 150.000 χλμ.

 

Σημαντικές βελτιώσεις και στο πλαίσιο

Ο νέος ελαφρύτερος πίσω άξονας σε συνδυασμό με το επίσης νέο πλαίσιο, έχουν συμβάλλει στην σημαντική μείωση του συνολικού απόβαρου του οχήματος, με αποτέλεσμα την δυνατότητα υποστήριξης μεγαλύτερου ωφέλιμου φορτίου.

Παράλληλα, η DAF Trucks έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα εξαρτήματα εδράζονται πάνω στο πλαίσιο του οχήματος.

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως η δεξαμενή AdBlue (στάνταρτ 90 λτ., προαιρετικά έως 140 λτ.) είναι πλέον τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα του οχήματος ενώ οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του οχήματος και εντός των παράλληλων δοκών του πλαισίου.

Χάρη σε αυτές αλλά και αρκετές ακόμα επεμβάσεις, το νέο DAF XF είναι σε θέση να μεταφέρει δεξαμενές καυσίμου με χωρητικότητα έως και 1.500 λτ. με αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή αυτονομία για το όχημα.

 

Νέα, πιο ευρύχωρη και πιο αεροδυναμική καμπίνα

Η βελτιωμένη καμπίνα του νέου DAF XF προσφέρει μια κορυφαία ευρυχωρία για τα δεδομένα της κατηγορίας καθώς ο ωφέλιμος εσωτερικός όγκος της Super Space Cab ανέρχεται στα 12,6 κ.μ.

Μεταξύ των νέων στοιχείων για το DAF XF αξίζει να αναφέρουμε τα πλήρως αναβαθμισμένα καθίσματα, το επανασχεδιασμένο ταμπλό με το νέο πίνακα οργάνων, καθώς και την βελτιωμένη εργονομία στις θέσεις όλων των χειριστηρίων του οχήματος.

Σε ότι αφορά το επίπεδο ασφάλειας που το νέο φορτηγό της DAF Trucks προσφέρει, αξίζει να αναφέρουμε την βελτίωση του οπτικού πεδίου του οδηγού χάρη στους μεγαλύτερους καθρέπτες, τα προηγμένα συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς όπως τα Vehicle Stability Control, Advanced Emergency Braking System, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning αλλά και την αυξημένη δομική ακαμψία της καμπίνας.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η DAF θα προσφέρει το νέο XF με κρεβάτια μήκους έως και 2,2 μ. και πλάτος έως 1,6 μ.