Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Seat ALtea XL είναι ευχάριστος οπτικά και αποτελείται από υλικά καλής ποιότητας με εξαιρετική συναρμολόγηση. Οι χώροι είναι μεγάλοι, ενώ πληρέστατο είναι και το επίπεδο του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Ο χώρος για τις αποσκευές του Seat Altea XL έχει όγκο 523 λτ. που μπορεί να αυξηθεί έως και στα 635 λτ. όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Η νέα πρόταση στην γκάμα των Taxi

3.451 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2012)

Η αγορά των Ταξί αναμένεται να αλλάξει αρκετά στο άμεσο προσεχές διάστημα καθώς οι νέες διατάξεις για την απελευθέρωση του κλάδου, μπορεί να μην επηρεάζουν, σε πρώτη φάση, τον αριθμό των κυκλοφορούντων Taxi στα μεγάλα αστικά κέντρα, ωστόσο επιτρέπουν την ταξινόμηση νέων τύπων οχημάτων όπως είναι τα 7θέσια. Πέραν αυτού, ωθούν αρκετές εταιρείες να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο παρουσίας τους και στην εν λόγω αγορά. Μια από αυτές είναι και η Seat που πλέον προσφέρει αρκετά οχήματα της ως Taxi, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Altea XL.

Ευρύχωρο, ευέλικτο, πρακτικό και με ένα εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού στην έκδοση «Style», το Seat Altea XL Taxi με τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα των 105 ίππων, αποτελεί σαφέστατα μια δελεαστική επιλογή για την αγορά των Taxi, ιδίως αν συνυπολογίσουμε το περιορισμένο κόστος αγοράς του και την εξαιρετική σχέση τιμής- αξίας που εμφανίζει.

Σταθερό, προβλέψιμο και ασφαλές στον δρόμο
Το στιβαρό πλαίσιο και η σχετικά «σφικτή» ρύθμιση των αναρτήσεων, επιτρέπουν στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα και άνετα παντού, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η ποιότητα κύλισης του ισπανικού μοντέλου.  Η σταθερότητα του κατά την κίνηση σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους, με υψηλές ταχύτητες κίνησης, είναι πολύ καλή, ενώ το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, η ελαστικότητα του κινητήρα και τα προηγμένα συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς, θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα σε δρόμους με στροφές, αλλά και κατά την κίνηση εντός της πόλης όπου ελλοχεύουν αρκετά απρόοπτα.

Υψηλό επίπεδο άνεσης και μεγάλοι χώροι
Το βασικό προτέρημα του Seat Altea XL είναι χωρίς αμφιβολία το ευρύχωρο εσωτερικό όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως και πέντε ενήλικες επιβάτες, χωρίς την παραμικρή παραχώρηση από μέρους τους στον τομέα της άνεσης.
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα είναι πολύ καλής ποιότητας, ενώ εξαιρετική είναι και η συναρμολόγηση τους.
Ο χώρος για τα γόνατα και το κεφάλι των πίσω επιβατών είναι πολύ καλός και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες ακόμα και των πολύ ψηλών ατόμων, ενώ ο όγκος του χώρου για τις αποσκευές ανέρχεται στα 523 λτ. και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την αναδιάρθρωση των καθισμάτων της πίσω σειράς (μετακινούμενα και αναδιπλούμενα) στα 635 λτ.

Ελαστικός 1.600άρης με ισχύ 105 ίππων
Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα του Seat Altea XL στις εκδόσεις Taxi εδράζεται ένας υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 1.598 κ.εκ. που αποδίδει ισχύ 105 ίππων από τις 4.400 σ.α.λ. Η μέγιστη τιμή της ροπής του ορίζεται στα 250 Nm και το σημαντικό είναι πως διατίθεται σταθερή από τις 1.500- 2.500 σ.α.λ., με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του μοντέλου ακόμα και εντός της πόλης σε μικρές μέσες ωριαίες ταχύτητες. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνεργάζεται, τόσο με μηχανικό, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (DSG).
Σε ό,τι αφορά στις «οικολογικές» επιδόσεις του, ο 1,6 TDI εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου από 4,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από τα 129 g/km.

Τιμές- εξοπλισμός του Seat Altea XL
Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, το Altea XL προσφέρεται ως Taxi στην έκδοση Style με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λτ. που αποδίδει 105 ίππους. Σε συνδυασμό με τα οφέλη από το μέτρο της απόσυρσης που ανέρχονται στα 600 ευρώ, το κόστος αγοράς των δύο εκδόσεων του Altea XL Taxi διαμορφώνεται ως εξής:

* 1.6lt TDI CR 105hp Style
Αρχική τιμή: 17.800   
Προσφορά: 600       
Τελική τιμή: 17.200
* 1.6lt TDI CR 105hp Style DSG
Αρχική τιμή: 19.300   
προσφορά: 600
τελική τιμή: 18.700
Αντίστοιχα, στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Style του ισπανικού μοντέλου περιλαμβάνονται στοιχεία όπως:
ABS με TCS, ESP με EBA και Hill Hold Assist, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, μετωπικοί αερόσακοι, αερόσακοι κεφαλής- θώρακος και πλευρικοί τύπου κουρτίνας (μπρος- πίσω), ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος αυτόματος κλιματισμός (Climatronic), τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος και βάθος, cruise- control, ράδιο-CD με 8 ηχεία, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος- πίσω, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες κ.ά.

Η γκάμα Taxi της Seat
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ελληνική αντιπροσωπεία, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που επιφέρει στην αγορά των Taxi ο νόμος 4070/2012 (ΦΕΚ. Α82 10/4/2012), στην ελληνική αγορά προσφέρονται ως Taxi τα μοντέλα Altea, Altea XL, Exeo αλλά και Alhambra με κόστος αγοράς που ξεκινά από τα 16.700 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο κατάλογος με το κόστος αγοράς των διαφόρων εκδόσεων Taxi για τα μοντέλα της Seat, διαμορφώνεται ως εξής:
Για το Altea
* 1,6 TDI CR 105hp Style από 16.700 ευρώ
* 1,6 TDI CR 105hp Style DSG από 18.200 ευρώ
Για το Altea XL
* 1,6 TDI CR 105hp Style από 17.200 ευρώ
* 1,6 TDI CR 105hp Style DSG από 18.700 ευρώ
Για το Exeo
* 2,0 TDI 120hp Reference από 20.500 ευρώ
* 2,0 TDI 143hp Style από 21.300 ευρώ
Για το Alhambra
* 2,0 TDI 140hp Style (7θέσιο) από 27.000 ευρώ

 Σχετικές ειδήσεις