Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Nissan e-NV200 θα συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες χρήσης και μέσα στο επόμενο έτος.

Χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, ο ωφέλιμος όγκος της καρότσας του e-NV200 δεν υστερεί στο ελάχιστο…

… σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις των συμβατικών εκδόσεων του ιαπωνικού μοντέλου και ανέρχεται έως και στα 4,2 κ.μ.

Χάρη στο ειδικό σύστημα φόρτισης «Quick Charge», μέσα σε μόλις 30 λεπτά μπορεί να φορτιστεί το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών του e-NV200.

Πρεμιέρα στην ΙΑΑ το e-NV200

3.015 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2012)

Η ηλεκτρική πρωτότυπη έκδοση του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται πολύ κοντά στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και αναμένεται να προσφέρει σημαντικές και κυρίως, οικολογικές λύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Nissan, μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να έχει παρουσιάσει τέσσερα πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η αρχή έγινε με το Leaf ενώ ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα βασισμένο το NV200.

Συνδυάζοντας ιδανικά τα τεχνολογικά στοιχεία των Leaf και NV200, το πρωτότυπο Nissan e-NV200 είναι σε θέση να συμβάλλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων εξαιτίας των αστικών διανομών στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Η πρωτότυπη έκδοση του ιαπωνικού ηλεκτροκίνητου Vanette που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 64ης Διεθνής Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, εμφανίζει αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες όπως το σύστημα «Quick Charge» που επιτρέπει την φόρτιση σε ποσοστό 80% της χωρητικότητας των μπαταριών σε μόλις 30 λεπτά.

Παράλληλα όμως, χάρη στην έξυπνη δόμηση του αμαξώματος και του πλαισίου του, με την τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης του ιαπωνικού ελαφρού επαγγελματικού, οι διαστάσεις του χώρου φόρτωσης παραμένουν αντίστοιχες με αυτές των συμβατικών εκδόσεων του NV200.

Ο ωφέλιμος όγκος της καρότσας του e-NV200 ανέρχεται έως και στα 4,2 κ.μ. και των μήκος των έως και 2,0 μ., επιτρέπει την μεταφορά έως και 2 ευρωπαλετών στο εσωτερικό του.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εξέλιξης του, αξίζει να αναφέρουμε πως η Nissan πραγματοποιεί δοκιμές του νέου e-NV200 από το 2011, οι οποίες θα συνεχιστούν (σε πραγματικές συνθήκες) έως και το 2013.

Σε ότι τη μέχρι στιγμής εμπορική πορεία του δημοφιλούς ελαφρού επαγγελματικού της Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο, από το τέλος του 2009 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, το NV200 έχει να επιδείξει περισσότερες από 120.000 πωλήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η διάθεση του και σε αγορές όπως της Μαλαισίας, της Ινδονησίας ενώ σύντομα αναμένεται το λανσάρισμα του στην Ινδία και την Β. Αμερική.

Τέλος η γραμμή παραγωγής της Βαρκελώνης όπου και παράγονται τα οχήματα που προορίζονται για τις διάφορες αγορές της ΕΕ, ανήλθαν για το 2011 στα 21.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 66% σε σχέση με την παραγωγή του 2010.