ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ιταλικού ΚΟΚ, οι οδηγοί που θα χτυπήσουν κάποιο ζώο, επιβάλλεται να σταματήσουν και να ενημερώσουν τις αρχές.

Υπέρ των ζώων ο νέος Ιταλικός ΚΟΚ

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2013)

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η στάση του νέου ΚΟΚ της Ιταλίας απέναντι στα ζώα- θύματα τροχαίων ατυχημάτων με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας να επιβάλλεται πλέον να μεταφέρουν τους… τραυματίες.

PRO.autotriti Team

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ανανεωμένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας, οι οδηγοί είναι πλέον υποχρεωμένοι δια νόμου να σταματούν το όχημα τους σε περίπτωση που χτυπήσουν κάποιο άτυχο ζώο.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν τα τραυματισμένα από τροχαία ατυχήματα ζώα ενώ θα επιτρέπεται η χρήση σειρήνων από τα κτηνιατρικά ασθενοφόρα. Τέλος προβλέπεται η άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.

Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά θετική εξέλιξη καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε πως και στην χώρα μας πέραν του μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων που χάνουν τη ζωή τους από τροχαία στις αστικές περιοχές, εξαιρετικά μεγάλος είναι και ο αριθμός θυμάτων της άγριας πανίδας όπως π.χ. οι αρκούδες, οι λύκοι, οι αλεπούδες κ.ά.