ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το -4ετούς διάρκεια- πρόγραμμα αξιολόγησης της χρήσης των mega-trucks στους δρόμους της Γερμανίας ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Αξιολόγησης συνέχεια για τα Mega-Trucks

2.718 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2013)

Συνεχίζεται η καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων από το πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες χρήσης των φορτηγών με μήκος 25,25μ. από τις αρχές της Γερμανίας.

PRO.autotriti Team

Στόχος του εν λόγω προγράμματος με την ονομασία «Longer Heavier Vehicles» (LHVs), είναι να αξιολογηθούν τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα της χρήσης των φορτηγών με αυξημένο μήκος στο μέλλον.

Τα γνωστά και ως «mega-trucks» χάρη στο αυξημένο μήκος τους είναι σε θέση να μεταφέρουν μεγαλύτερο φορτίο με αποτέλεσμα τη μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης καθώς δύο εξ αυτών μπορούν να μεταφέρουν φορτίο αντίστοιχο με αυτό που είναι σε θέση να μεταφέρουν τρία φορτηγά διεθνών μεταφορών στην παρούσα φάση.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν διάφορες εταιρείες κατασκευής οχημάτων όπως η MAN Truck & Bus, μεταφορικές εταιρείες αλλά και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Ερευνών της Γερμανίας.

Υπενθυμίζουμε πως τα εν λόγω οχήματα δεν υπερβαίνουν τις μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις που επιτρέπονται στις διάφορες χώρες της ΕΕ στην παρούσα φάση, ωστόσο το συνολικό μεικτό βάρος τους εξακολουθεί να διατηρείται στους 40t.